Απίστευτη καταγγελία: Έκοψαν πρόστιμο σε καρκινοπαθή γιατί μετακινήθηκε εκτός νομού για χημειοθεραπεία

Απίστευτη καταγγελία: Έκοψαν πρόστιμο σε καρκινοπαθή γιατί μετακινήθηκε εκτός νομού για χημειοθεραπεία

Μια ιστορία απόλυτης αστυνομικής αυθαιρεσίας κατήγγειλε μέσω του ANT1 κόρη καρκινοπαθούς που έπρεπε να μεταβεί για χημειοθεραπεία σε νοσοκομείο γειτονικού νομού! Όπως είπε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα η κυρία Αθηνά, κόρη της καρκινοπαθούς γυναίκας, έπρεπε να μεταβούν από την Ημαθία στη Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένη χημειοθεραπεία της μητέρας της.

Η οικογένεια συνεργάζεται εξ αρχής με μια νοσηλειακή εταιρεία η οποία παρέχει ειδικό όχημα που μπορεί να φέρει αναπηρικό καροτσάκι, επειδή η ασθενής δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα. “Δεν χρειαάζεται ασθενοφόρο αλλά ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για τέτοιες περιπτώσεις” διευκρίνισε η κα Αθηνά. Το ταξίδί προς το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς δεν “έπεσε” σε έλεγχο της ΕΛΑΣ. Στο όχημα επέβαιναν ο οδηγός, ο συνοδηγός που είναι και τραυματιοφορέας, η κόρη ως συνοδός και η ασθενής μητέρα.

Κατά την επιστροφή όμως προς την Βέροια σε σταθμό διοδίων, τροχονόμος κοίταξε μέσα στο όχημα και παρά το ότι είδε την γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, τους επαγγελματίες και την κόρη, αντί να ζητήσει έστω εξηγήσεις, τους είπε ότι “είναι υπεράριθμοι”, ζήτησε ταυτότητες από όλους, ενώ “γκρίνιαξε” ακόμα και για την ασθενή επειδή είχε μόνο βιβλιάριο ασθενείας μαζί της και όχι ταυτότητα.

Στο τέλος αποεφάνθη ότι “πρέπει να σας γράψω γιατί είστε υπεράριθμοι”! Τέτοια αναλγησία, τόσο άτεγκτη “εφαρμογή του νόμου”. Μετά από μισή ώρα συζητήσεων, ο αστυνομικ΄ςο ήταν ανένδοτος και επέβαλε και στα τέσσερα άτομα πρόστιμο 300 ευρώ, συνολικά 1200 ευρώ! Ούτε τα παραπεμπτικά είδε, ούτε τις εξετάσεις, το όργανο, ήταν ανένδοτος, και το μόνο που απάντησε στους εμβρόντητους επιβάτες και την καρκινοπαθή που μόλις γύριζε από χημειοθεραπεία, ήταν ότι μπορούν να κάνουν ένσταση!