Απίστευτη ιστορία: Μητέρα επανενώθηκε με τον γιο της 31 χρόνια μετά την απαγωγή του

Απίστευτη ιστορία: Μητέρα επανενώθηκε με τον γιο της 31 χρόνια μετά την απαγωγή του

Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως στον Καναδά. Μία μητέρα επανενώθηκε με τον γιό της 31 χρόνια αφότου το παιδί απήχθη από τον πατέρα του.

Μετά την απαγωγή, ο πατέρας πήρε το παιδί στις ΗΠΑ όπου διέμεναν χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία του Τορόντο

Ο Ζερμέν Μαν, 33 ετών σήμερα, συναντήθηκε ξανά με τη μητέρα του, τη Λινέτ Μαν-Λιούις την περασμένη εβδομάδα, αφού η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε, με καθυστέρηση δεκαετιών, τον πατέρα του.

Η Λινέτ Μαν-Λιούις ξέσπασε σε λυγμούς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να αφηγηθεί τον γολγοθά που έζησε επί τρεις δεκαετίες, αναζητώντας το παιδί της. «Έζησα πολύ, πολύ δύσκολες ημέρες… Αισθάνομαι απερίγραπτη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας πω ότι ο γολγοθάς και η συνεχής αγωνία μου τελείωσαν».

Ο πατέρας, Άλαν Μαν Τζούνιορ, 66 ετών σήμερα, έχει διπλή υπηκοότητα, του Καναδά και της Γκάνας. Συνελήφθη την Παρασκευή στο Κονέκτικατ με την κατηγορία ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση για να λάβει ένα κοινωνικό επίδομα στέγασης. Πρόκειται επίσης να του ασκηθεί δίωξη για απαγωγή στον Καναδά.

Ο Άλαν Μαν Τζούνιορ πέρασε στις ΗΠΑ το 1987 μαζί με τον γιο του, που τότε ήταν μόλις 21 μηνών, αφού τον πήρε από τη μητέρα του επωφελούμενος από την απόφαση ενός δικαστηρίου που του επέτρεπε να βλέπει το παιδί. Εγκαταστάθηκαν στο Κονέκτικατ, με άλλο ονοματεπώνυμο, χάρη σε πλαστά πιστοποιητικά γέννησης που είχε καταφέρει να φτιάξει. Ο Ζερμέν μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του είχε πεθάνει.

Η αστυνομία του Τορόντο ανέφερε την υπόθεση αυτή στις αμερικανικές Αρχές σε ένα συνέδριο αστυνομικών με αντικείμενο τους φυγάδες που έγινε το 2016. Η αμερικανική αστυνομία κατάφερε κατόπιν να λύσει το μυστήριο, χάρη σε ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

«Θέλω να προτρέψω και άλλες οικογένειες, τα παιδιά ή οι αγαπημένοι των οποίων απήχθησαν, να μην χάσουν ποτέ τις ελπίδες τους. Είμαι η ζωντανή απόδειξη, ότι μετά από 31 χρόνια οδύνης, 31 ατελείωτα χρόνια, δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ», είπε η Λινέτ.

Ο γιος της, αφού την φίλησε και την έσφιξε στην αγκαλιά του, της είπε απλά: «Μαμά, έχω πάρει τα μάτια σου».

CNN