Αν βαριέσαι τη Δευτέρα… άρχισε διαφορετικά!

Αν βαριέσαι τη Δευτέρα… άρχισε διαφορετικά!

Την αρχή της εβδομάδας, την Δευτέρα πολλοί από εμάς την βαριόμαστε και έτσι πολλές φορές αναβάλουμε κυρίως τις προπονήσεις. Για να μην βαριέσαι , μόνο ένας τρόπος υπάρχει και λέγεται εναλλαγή.

Τι εννοούμε με αυτό! Πολύ απλά μπορείς να αλλάξεις τη σειρά των πραγμάτων που κάνεις κάθε Δευτέρα πρωί. Για παράδειγμα αν πηγαίνεις πρώτα γυμναστήριο και μετά στη δουλειά, άλλαξε την προπόνηση σου και πάνε ποδήλατο ή τρέξε έξω και άσε το γυμναστήριο για την Τρίτη.

Αν πριν την δουλειά κάνεις τρέξιμο τα ξημερώματα, άλλαξε και αν δεν σου επαρκεί η ώρα να πας γυμναστήριο, αντί για τρέξιμο κάνε ποδήλατο ή πάνε κολυμβητήριο ή αν δεν μπορείς ούτε το ένα, ούτε το άλλο πάνε στο γυμναστήριο και κάνε μισή ώρα αεροβική και τα βάρη άστα για το απόγευμα.

Γενικά η πρόταση είναι απλή. Τροποποίησε το πρόγραμμα σου, αν δηλαδή κάνεις μια ή δύο φορές την εβδομάδα αεροβική έξω, άλλαξε της μέρα. Αν το ίδιο κάνεις στο γυμναστήριο, κάνε το ίδιο.

Γενικά η ποικιλία είναι καλή στις προπονήσεις. Πρώτον ξεσυνηθίσει το σώμα και δεύτερον ξεφεύγει το μυαλό που είναι υπεύθυνο για τη βαρεμάρα της Δευτέρας!