Αντ. Σαμαράς στους FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς στους FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα», καθώς και ότι σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ότι «έχει εξαπολύσει μία πρωτοφανή επίθεση κατά των ανεξάρτητων θεσμών και του Κράτους Δικαίου», εκτοξεύει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε άρθρο του στους Financial Times (FT), ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. καταλογίζει στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει στην Ελλάδα ένα «λατινοαμερικάνικου τύπου ανελεύθερο καθεστώς», ενώ κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να δυσφημίσει και να εξουδετερώσει τους αντιπάλους του.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως, ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξέλθει του τρίτου προγράμματος και η οικονομία της αναπτύσσεται ξανά, η πολιτική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει μια πιο σκοτεινή εικόνα.

Καταλογίζει επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αντιπολίτευση στην κυβέρνησή του, καταψήφισε νομοσχέδια τα οποία έβαζαν τέλος στην «αιμορραγία» των δημοσίων κονδυλίων, ενώ εγκαλεί την Κουμουνδούρου γιατί, όπως αναφέρει, κατήργησε μέτρα που είχαν θεσπιστεί επί Ν.Δ., για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια, βλέποντας τα ποσοστά του να βρίσκονται στο μισό σε σύγκριση με όταν ανέλαβε την εξουσία, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Τονίζει επίσης ότι «ένας απελπισμένος κ. Τσίπρας αποφάσισε, ως έσχατη λύση, να προσπαθήσει να εξαλείψει τους αντιπάλους του. Πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ελλάδας και θαυμαστής των Φιντέλ Κάστρο και Ούγκο Τσάβες, ο Πρωθυπουργός επεδίωξε να μετατρέψει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, από διεθνές σκάνδαλο σε πολιτική λασπολογία.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οκτώ ακόμη πολιτικοί, κατονομάζονται σε έκθεση του εισαγγελέα διαφθοράς στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ασαφείς και αβάσιμες κατηγορίες, οι οποίες και στηρίζονται στις καταθέσεις τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων.

Κάνει επίσης λόγο για δημιουργία ανησυχητικού προηγουμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως συμπληρώνει, «δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αβάσιμων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες».

Επαναλαμβάνει, δε, ότι στόχος του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του είναι να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους, δίχως να νοιάζονται για το ότι «τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η Ελληνική Δημοκρατία».

naftemporiki