Αντισυγκέντρωση αναρχικών απέναντι στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα! Στο κενό όμως το κλίμα τρομοκρατίας!

Αντισυγκέντρωση αναρχικών απέναντι στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα! Στο κενό όμως το κλίμα τρομοκρατίας!

Σκηνικό έντασης προετοιμάζει το αναρχικό παρακράτος των Εξαρχείων την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να φέρει ακέραια την ευθύνη για κάθε “παρατράγουδο” και τους διοργανωτές του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία να απαντούν: “Δεν θα μας τρομοκρατήσουν! Όλοι στο συλλαλητήριο!”

Το κάλεσμα των αναρχικών γίνεται μέσω γνωστού ιστότοπου του αντιεξουσιαστικού χώρου, με πρόσχημα την “αλληλεγγύη” στους αναρχικούς της κατάληψης Libertatia  στη Θεσσαλονίκη και εκφράσεις του τύπου “να αντεπιτεθούμε”  και “να πάρουμε την πρωτοβουλία στον πολέμου που διαρκώς αναβαθμίζεται από την πλευρά της εξουσίας”.  Το “ραντεβού” των αναρχικών δίνεται στα Προπύλαια στις 12:00 το μεσημέρι, δύο ώρες πριν την ώρα που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα!

Η ανάρτηση έχει γίνει από χθες το πρωί, είναι ασφαλώς γνωστή στις αρχές, αλλά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, δεν δείχνουν μέχρι στιγμής την ευαισθησία να απαγορεύσουν τη συγκέντρωση των αναρχικών, όπως είχε απαγορευτεί η πραγματοποίηση συγκέντρωσης και πορείας αστυνομικών στα Εξάρχεια. Σήμερα,  “λάδι στη φωτιά” έριξε και ο… “χαϊδεμένος” της κυβέρνησης “Ρουβίκωνας” με προειδοποίηση για “αίμα την Κυριακή”!

Από την άλλη, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την εκτίμηση ότι θα ληφθούν επαρκή αστυνομικά μέτρα για να μην προσεγγίσουν οι αναρχικοί στο χώρο διεξαγωγής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και πως μια επίσημη “απαγόρευση” ίσως έριχνε λάδι στη φωτιά, κινητοποιώντας ακόμα περισσότερες ομάδες αναρχικών.

Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό πως κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείου φέρουν τεράστια ευθύνη για την περιφρούρηση του δικαιώματος απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Σήμερα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας (Θέμα 104,6), η εκπρόσωπος τύπου της οργανωτικής επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, κατήγγειλε απόπειρες να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και απηύθυνε κάλεσμα να μην πτοηθεί ο κόσμος, από το κλίμα φόβου που επιχειρούν κάποιοι να καλλιεργήσουν.

«Εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου προσπαθούν να τρομάξουν τους πολίτες να μην έρθουν στο συλλαλητήριο» τόνισε η Γεωργία Μπιτάκου.  “Ακούσαμε γνωστούς βουλευτές να λένε ότι είμαστε ακροδεξιοί όσοι διοργανώνουμε και είναι πραγματικά θλιβερά όλα αυτά. Δεν μπορεί κανείς να προσβάλλει ένα τέτοιο τεράστιο ποσοστό του ελληνικού λαού που εκφράζεται πατριωτικά και θέλει την Κυριακή, όπως συνέβη και στη Θεσσαλονίκη, να έρθει στην Πλατεία Συντάγματος για να υπερασπιστεί την πατρίδα του.  Δεν έχει σημασία που ανήκει ο καθένας, σε ποιο κόμμα, καλούμε τον κόσμο να έρθει στο συλλαλητήριο με την ελληνική σημαία, να δώσει δυναμικό παρών και να μην ακούει τίποτα από όλα αυτά, γιατί όσο περνάει ο καιρός ο πόλεμος θα συνεχίζεται.”

Ομιλητές στο Συλλαλητήριο

Σχολιάζοντας τη συμπόρευση της Εκκλησίας με το συλλαλητήριο, η κ. Μπιτάκου σημείωσε ότι τούς χαροποίησε η στάση του κκ Ιερωνύμου, καθώς «εθνικός αγώνας χωρίς την Εκκλησία δεν υπάρχει στην Ιστορία μας. Νιώθουμε και πιο δυνατοί».  Μίκης Θεοδωράκης θα είναι κεντρικός ομιλητής, και ακόμη κι αν δεν μπορέσει τελικά να παραστεί, θα υπάρχει ηχογραφημένο μήνυμά του.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων και πολιτιστικών συλλόγων που διοργανώνουν το Συλλαλητήριο. Χαιρετισμό θα απευθύνει ενδεχομένως και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ενώ στους ομιλητές θα συμπεριλαμβάνονται ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας που θα διαβάσει αποσπάσματα από έργα του Καζαντζάκη, καθώς και ο φημισμένος Έλληνας συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης.

Ο κατάλογος ομιλητών του συλλαλητηρίου θα οριστικοποιηθεί αύριο Πέμπτη, όπως και τα μέτρα της ΕΛΑΣ ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης της 4ης Φεβρουαρίου.