Αντιδράσεις ΗΠΑ-Βρετανίας για τις “διακοπές δολοφόνου τρομοκράτη, από τη φυλακή”! (VIDEO)

Αντιδράσεις ΗΠΑ-Βρετανίας για τις “διακοπές δολοφόνου τρομοκράτη, από τη φυλακή”! (VIDEO)

Την τιμητική τους είχαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο τρομοκράτης εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από την εκπρόσωπο του State Department των ΗΠΑ Heather Nauert που στηλίτευσε με αυστηρό τόνο την νέα διήμερη άδεια που δόθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια δολοφόνο!

“Θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια νέα που έχουν έρθει από την Ελλάδα σήμερα και θα ήθελα να πω ότι θέλουμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη”, τόνισε η εκπρόσωπος του State Department. “Το όνομά του είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Απελευθερώθηκε για ένα διήμερο από μια ελληνική φυλακή. Είναι καταδικασμένος τρομοκράτης. Είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 11 πολιτών – μελών του προσωπικού των πρεσβειών της Βρετανίας, της Τουρκία και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον απελευθέρωσαν για ένα διήμερο βάσει ειδικού προγράμματος. Το έκαναν και πριν από τρεις μήνες. Θεμελιωδώς πιστεύουμε ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες για την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση.”

Όμως και η Βρετανίδα Πρέσβης στην Αθήνα Κέητ Σμιθ, άσκησε κριτική στην απελευθέρωση Κουφοντίνα, τονίζοντας στον λογαριασμό της στο Twitter πως “είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπεις έναν αμετανόητο τρομοκράτη να βγαίνει από τη Φυλακή”.