Ανταλλαγές μηνύσεων διοικητή – υπαλλήλου προκαλούν ένταση στο νοσοκομείο Κιλκίς

Ανταλλαγές μηνύσεων διοικητή – υπαλλήλου προκαλούν ένταση στο νοσοκομείο Κιλκίς

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς μετά από ένα επεισόδιο που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ φέρεται ο διοικητής να έχει χειροδικήσει σε μια υπάλληλο της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Μετά το συμβάν , τόσο η υπάλληλός όσο και ο διοικητής υπέβαλαν μηνύσεις: Η υπάλληλος υπέβαλε μήνυση για απλή σωματική και βλάβη και ο διοικητής για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Την κατάσταση επιδεινώνει και η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρει ότι υπήρξε σύλληψη του διοικητή κάτι που δεν έγινε: «Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη χθες από την Αστυνομία με την αυτόφωρη διαδικασία και πέρασε πέντε ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς γιατί χειροδίκησε κατά υπαλλήλου», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ  για περιστατικό.

Σύμφωνα με τη αστυνομία, ο διοικητής και η υπάλληλος υπέβαλαν τις μηνύσεις. Τα αδικήματα για τα οποία αλληλομηνύονταν εμπίπτουν στην αυτόφωρη διαδικασία και έτσι οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον εισαγγελέα ο οποίος με τηλεφωνική εντολή δεν ζήτησε  τη  σύλληψη των δύο, προχωρώντας ωστόσο κανονικά τη διαδικασία που προβλέπεται.

Σύμφωνα πάντως με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ πριν μία εβδομάδα η υπάλληλος είχε επισκεφθεί και τον αν. διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε τα προβλήματα που την απασχολούν. Ο αν. διοικητής της ΥΠΕ υποσχέθηκε την παρέμβασή του στον διοικητή του Νοσοκομείου κάτι που προφανώς έκανε. Αυτό εκνεύρισε τον διοικητή του Νοσοκομείου.

Ο διοικητής άκουσε την συνομιλία της υπαλλήλου με τη Γραμματέα του για το ραντεβού που ζητούσε αφού ήταν στην πόρτα του γραφείου του και αναίτια επιτέθηκε στην υπάλληλο.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ την έσπρωχνε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της. Η υπάλληλος υποβασταζόμενη επισκέφθηκε τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Οι ιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου). Μάλιστα της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 3 ημερών.

Την υπόθεση πλέον θα λύσει η τακτική δικαιοσύνη.