Αντί παραιτήσεων, ένα μήνα δωρεάν νερό για συγγνώμη αποφασίζει η ΕΥΑΘ!

Αντί παραιτήσεων, ένα μήνα δωρεάν νερό για συγγνώμη αποφασίζει η ΕΥΑΘ!

Μπορεί η υδροδότηση σταδιακά να επανήλθε στη Θεσσαλονίκη, όμως η κατακραυγή για την ΕΥΑΘ και τους κρατικούς χειρισμούς, καλά κρατεί και δικαιολογημένα, αφού οι κάτοικοι της πόλης ταλαιπωρήθηκαν και επιχειρηματίες έπαθαν μεγάλες ζημιές, αφού αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να υπολειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να μην υπάρχει χρέωση σε όλους τους χρήστες της ΕΥΑΘ για τον επόμενο μήνα, δηλαδή για τον Απρίλιο, ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία και τις ζημιές που υπέστησαν από την πενθήμερη διακοπή της υδροδότησης!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Reportplus.gr χθες βράδυ και μετά την αποκατάσταση της υδροδότησης ζητήθηκαν από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Ωστόσο παρενέβη η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου και πρότεινε την δωρεάν χορήγηση νερού για ένα μήνα ώστε να κατευναστεί η αγανάκτηση του κόσμου.

Στην πρόταση αυτή διαφώνησε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, επικαλούμενος την δυσβάσταχτη οικονομική ζημία της επιχείρησης, ενώ συμφώνησε η υπουργός ΜΑΘ,  Μ. Κόλλια – Τσαρουχά.

Τελικά οι διαφωνίες του κ. Κρεστενίτη, παρακάμφθηκαν με άνωθεν παρέμβαση και με εντολή της κ. Κατερίνας Νοτοπούλου θα εφαρμοστεί από σήμερα Κυριακή 1 Απριλίου η δωρεάν χορήγηση νερού σε όλους τους χρήστες της ΕΥΑΘ για ένα μήνα.

Αν πιστεύετε λοιπόν ότι όλοι αυτοί νοιάζονται πραγματικά να ζητήσουν συγγνώμη για το χάλι, τότε μπορεί και να μην είναι πρωταπριλιά σήμερα. Χρόνια σας πολλά και καλό μήνα.

Για τη μόνη πραγματική διαδικασία αποζημίωσης μέχρις στιγμής, διαβάστε εδώ.

Για τον τρόπο να αποζημιώσει η ΕΥΑΘ τους πολίτες με δική της πρωτοβουλία, διαβάστε εδώ το άρθρο του Β. Μωυσή.