Ανοιχτό το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Ανοιχτό το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, σε σχέση με τους συναδέλφους τους σε όλη την επικράτεια, επανεκκινούν οι έμποροι και οι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας το λιανεμπόριο θα ανοίξει με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα, ενώ στην Π.Ε Θεσσαλονίκης μόνο με click away.

Στην Κοζάνη, που παραμένει η αναστολή δραστηριοτήτων εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, εμπορικοί σύλλογοι και παραγωγικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο «για το άνοιγμα της αγοράς και την επιστροφή στην κανονικότητα».

Στο μεταξύ, από σήμερα στο λιανικό εμπόριο, αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού/εμβαδού έχει ως εξής:

-για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ.: 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

-για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ.: για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Επιπλέον, από σήμερα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά. Τα καταστήματα αυτά ωστόσο δεν θα λειτουργήσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.