Ανοιχτά καταστήματα ακόμη και με αυστηρό lockdown υπόσχεται ο Αδ. Γεωργιάδης

Ανοιχτά καταστήματα ακόμη και με αυστηρό lockdown υπόσχεται ο Αδ. Γεωργιάδης

Ακόμη και αν η Αττική μπει στο «κόκκινο», τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη. Λίγες ώρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις ανέφερε ότι το υπουργείο «έχει σχέδιο» και πως η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των εμπόρων και κατανοεί πως δεν μπορούν να χάσουν την εκπτωτική περίοδο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπε ότι το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά.

Εν όψει της συνάντησής του με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, είπε ότι «θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους. Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει σχέδιο στο υπουργείο».

Εκτίμησε πως η διαφορά στα κρούσματα μετά από 12 μέρες λειτουργίας των καταστημάτων, δεν είναι τρομερή. «Έχει αρχίσει να δείχνει η αγορά κατά πόσο επηρέασε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία από την Δευτέρα, απάντησε ότι αυτές είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε υψηλότερο επίπεδο. Όσον αφορά στα κομμωτήρια, υπενθύμισε ότι λειτουργούσαν και την εποχή του click away…

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το ενδεχόμενο να ισχύει από τις 18.00 στην Αττική απάντησε: «Η γνώμη μου είναι ότι η Αττική έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι η μισή χώρα».