Ανιχνεύτηκε ο νευροτοξικός παράγοντας της δηλητηρίασης του Σκριπάλ

Ανιχνεύτηκε ο νευροτοξικός παράγοντας της δηλητηρίασης του Σκριπάλ

Μια ανθοδέσμη που άφησε ο Ρώσος κατάσκοπος στον τάφο της γυναίκας του βρίσκεται στο μικροσκόπιο των βρετανικών Αρχών, που ερευνούν τις συνθήκες δηλητηρίασής του με νευροτοξικό παράγοντα.

Ο 66χρονος Σεργκέι Σκρίπαλ κι η 33χρονη κόρη του Γιούλια επισκέφτηκαν το νεκροταφείο, όπου βρίσκεται θαμμένη η σύζυγός του Λιουντμίλα, λίγες ώρες πριν καταρρεύσουν στο κέντρο του Σάλσμπουρι την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιθεωρητές της αστυνομίας θεωρούν ότι τα λουλούδια ενδεχομένως να είχαν μολυνθεί με τον νευροτοξικό παράγοντα που έστειλε τον πρώην διπλό πράκτορα και την κόρη του στην εντατική να χαροπαλεύουν.

Εξετάζουν δε την πιθανότητα να έστειλε ο υποψήφιος δολοφόνος του Σκρίπαλ την ανθοδέσμη στο σπίτι του μαζί με κάτι, ίσως μια ευχετήρια κάρτα, που να έγραφε ότι προέρχεται από έναν φίλο της γυναίκας του και με την παράκληση να τα αφήσει στον τάφο της.

Ο νευροτοξικός παράγοντας ανιχνεύτηκε και σε εστιατόριο όπου σύχναζε ο Σκρίπαλ

Ένα άλλο ίχνος οδηγεί σε ένα ρεστοράν στο Σάλσμπουρι, όπου σύχναζε ο Σκρίπαλ με την κόρη του, μεταδίδει το BBC και όπου είχαν φάει λίγες ώρες πριν πέσουν αναίσθητοι σε παγκάκι της μικρής πόλης. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες στο εστιατόριο. Επισημαίνουν πάντως ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για κανέναν από τους θαμώνες του.

Φωτογραφία: AP
iefimerida.gr