Ανεστάλη η πληρωμή του προστίμου των 44 εκατ. ευρώ για τη ΣΕΚΑΠ

Ανεστάλη η πληρωμή του προστίμου των 44 εκατ. ευρώ για τη ΣΕΚΑΠ

Σε κανονική λειτουργία παραμένει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, καθώς το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 44 εκατομμυρίων (με τις προσαυξήσεις) που είχε επιβληθεί στην εταιρεία για ενέργειες που φέρονται να έγιναν προ της εξαγοράς της από τον όμιλο Σαββίδη.

Με την υπ αριθμόν Ν22/2018 απόφασή του το δικαστήριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλει η εταιρεία διά του συνηγόρου της Αλ. Λυκουρέζου και ανέστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ (έχει φτάσει στα 44 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις), για την υπόθεση του 2009, χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρείας από τη Donskoy Tabak του ομίλου Σαββίδη το 2013.

Την αίτηση αναστολής είχαν στηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Πλέον εκκρεμούν η αίτηση της εταιρείας για ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης καθώς και αναίρεση κατά της προηγουμένης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επικύρωνε το πρόστιμο, στο Συμβούλιο Επικρατείας (στις αρχές Μαΐου η συζήτηση).