Ανατρεπτικές εξελίξεις για την εξαφάνιση του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού

Ανατρεπτικές εξελίξεις για την εξαφάνιση του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού

Στενός φίλος του αγνοούμενου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού έσπασε τη σιωπή του μετά από ενάμιση χρόνο.

Μίλησε για πρώτη φορά στο «Τούνελ» δίνοντας νέα τροπή στο θρίλερ της εξαφάνισης του. Μία μέρα μετά την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, η μάρτυρας παρατήρησε ένα αυτοκίνητο όμοιο με αυτό που οδηγούσε ο αγνοούμενος, να κινείται ύποπτα χωρίς φώτα, σε απόμερη βαλτώδη περιοχή στο Ανατολικό.

Στον τόπο, που υπέδειξε η μάρτυρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» έφτασε και ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του αγνοούμενου κτηνοτρόφου Νίκος Διαλυνάς.

Τις αμέσως επόμενες μέρες οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ θα ξεκινήσουν έρευνες στο βυθό του έλους, με ειδικό εξοπλισμό.

Η μάρτυρας που μίλησε στο «Τούνελ» είδε από το μπαλκόνι της κρεβατοκάμαρας της γύρω στο σούρουπο, είδε ένα αγροτικό αυτοκίνητο όμοιο με του Γραικού να κατευθύνεται σε ερημική, βαλτώδη περιοχή.

Παρατήρησε από μακριά πως επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα. Το αυτοκίνητο κινήθηκε με μικρή ταχύτητα και σταματούσε σταδιακά. Σε ένα σημείο όπου υπάρχει έλος και περιβάλλεται από καλαμιές, το έχασε από το οπτικό της πεδίο. Λίγη ώρα αργότερα το είδε να επιστρέφει και να χάνεται. Το αγροτικό δεν είχε αναμμένα τα φώτα του.

Της έκανε εντύπωση γιατί στο παρελθόν δεν είχε δει αυτοκίνητα να κινούνται σε εκείνη την περιοχή και μάλιστα τέτοια περίοδο.

Στην αρχή δεν αξιολόγησε αυτό που είδε και δεν το ανέφερε στις Αρχές από φόβο μην προκαλέσει πρόβλημα στις έρευνες. Όταν όμως άκουσε την Αγγελική Νικολούλη να λέει στην εκπομπή πως αυτή η περιοχή του βάλτου δεν είχε ερευνηθεί, αποφάσισε να υποδείξει το σημείο για να βοηθήσει έστω και τώρα…

Η μάρτυρας εξήγησε στον δικηγόρο κ. Διαλυνά πως ο δρόμος που κινήθηκε το αμάξι είναι απόμερος και οδηγεί σε αδιέξοδο. Ανέφερε πως της φάνηκε περίεργο γιατί εκείνη την εποχή οι αγρότες δεν δουλεύουν στα γύρω χωράφια τους.

Μαζί με τον κ. Διαλυνά και τους εθελοντές κατευθύνθηκαν μέσω του αγροτικού δρόμου που χρησιμοποιείται σπάνια, στον απόμερο βάλτο.

Οι εθελοντές χαρτογράφησαν αρχικά την επικίνδυνη περιοχή βάζοντας μπροστά τη νέα επιχείρηση που θα ακολουθήσει, ώστε να ερευνηθεί με ειδικό εξοπλισμό και αυτό το σημείο.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος, στην περίπτωση πως κάποιος πέταξε μέσα στο έλος το σώμα του Γραικού, οι δύτες με τον ειδικό εξοπλισμό, πιθανόν να ανιχνεύσουν τα διαμελισμένα οστά του. Διευκρίνισε ακόμα πως το συγκεκριμένο έλος δεν στεγνώνει το καλοκαίρι.

Ο κ. Διαλυνάς επεσήμανε το γεγονός πως το σημείο απέχει περίπου δέκα λεπτά από την κάμερα που κατέγραψε τελευταία τις κινήσεις του Γραικού.

«Το μέρος θα τεθεί υπό φύλαξη προκειμένου να επιχειρήσουμε εδώ μια νέα έρευνα με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουμε. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως Νοέμβριο μήνα ακριβώς την επόμενη μέρα από την εξαφάνιση, ένα ίδιο αυτοκίνητο με εκείνο του Γραικού χωρίς φώτα, κινήθηκε σ’ αυτόν τον δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο», τόνισε.

Κάτοικοι του Ανατολικού που βρέθηκαν στις έρευνες για το ΙΧ, μίλησαν στο «Τούνελ» για Ρουμάνους που εργάζονταν στα σφαγεία αλλά και για άλλους που νοίκιαζαν σπίτια στην ίδια περιοχή ή έμεναν σε αυτά συμπατριωτών τους.

Μάρτυρας ισχυρίστηκε πως μετά την εξαφάνιση του Γραικού μια παρέα έφυγε από τη χώρα, λέγοντας πως δεν έβρισκε πια δουλειά. Ένας από αυτούς είχε αναφέρει πως θα επέστρεφε ξανά, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Κάτοικος της περιοχής είπε πως γνώριζε τους Ρουμάνους και με τον έναν από αυτούς είχαν δουλέψει μαζί. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στα σφαγεία και ξαφνικά αποφάσισε να φύγει γιατί όπως είπε δεν τα έβγαζε πέρα οικονομικά.

Πηγή: anikolouli