Αναξιόπιστη η ΕΥΑΘ – Χωρίς νερό παραμένει η πόλη – «Σάπιος» ο αγωγός, δεν υπάρχουν εγγυήσεις

Αναξιόπιστη η ΕΥΑΘ – Χωρίς νερό παραμένει η πόλη – «Σάπιος» ο αγωγός, δεν υπάρχουν εγγυήσεις

Αναξιόπιστη αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η ΕΥΑΘ αφού παρά τις ανακοινώσεις για σταδιακή αποκατάσταση από τα ξημερώματα του Σαββάτου η πόλη παραμένει χωρίς νερό.

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση» ήταν η απάντηση που πήρε το Reportplus.gr στις 9 το πρωί από το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΥΑΘ ενώ μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί κάποια νέα ανακοίνωση της εταιρίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση η βλάβη στον αγωγό της Αραβησσου αποκαταστάθηκε από το μεσημέρι της Παρασκευής,  και στη συνέχεια άρχισε η μεταφορά νερού στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι υγειονολογικοί έλεγχοι για την καθαρότητα του νερού, ωστόσο σχεδόν 24 ωρές μετά οι άνθρωποι της ΕΥΑΘ δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τη πλήρη υδροδότηση της Θεσσαλονίκης και να καθαρίσουν το νερό ώστε να μεταφερθεί στα νοικοκυριά με ασφάλεια.

Όπως είναι φυσικό η αγανάκτηση των κατοίκων έχει ξεπεράσει τα όρια αφού εκτός από τα νοικοκυριά, πολλές επιχειρήσεις έχουν πάθει μεγάλες ζημιές λόγω της έλλειψης νερού.

Την ίδια ώρα ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, είπε ουσιαστικά ότι ο αγωγός της Αραβησσού είναι «σάπιος». Σε δήλωση του στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι ο αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα.

Τέλος επιστρατεύτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδιάσαν με νερό το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, το Άσυλο του Παιδιού στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το νερό αυτό είναι μόνο για «οικιακή» χρήση και δεν είναι πόσιμο.