Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Αθ. Δαβάκη

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Αθ. Δαβάκη

Για “ρατσιστικό παραλήρημα” κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, Αθανάσιο Δαβάκη, σχετικά με δηλώσεις του για τους Ρομά.

“Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη.

Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: “παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν”, συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος”.