Ανακοίνωσε και ο Κων. Ζέρβας υποψηφιότητα για το Δήμο: “Ποτέ για μένα δεν ήταν αυτοσκοπός η καρέκλα” (Video)

Ανακοίνωσε και ο Κων. Ζέρβας υποψηφιότητα για το Δήμο: “Ποτέ για μένα δεν ήταν αυτοσκοπός η καρέκλα” (Video)

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σε μια κατάμεστη αίθουσα του Μακεδονία Παλλάς ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος, η παράταξη με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές ονομάζεται «Ναι στη Θεσσαλονίκη», ενώ το έμβλημά της είναι οι ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.
Ο κ. Ζέρβας ανέδειξε τις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του καθώς και τους προγραμματικούς άξονες της νέας προσπάθειας.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε προσωπική του πορεία και σε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον συνδέουν με την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς όπως ανέφερε χαρακτηρίστηκα «οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι είμαι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης. Εδώ γεννήθηκα, εδώ σπούδασα, εδώ εργάστηκα, εδώ ζω, και απ΄ ό,τι φαίνεται εδώ θα γεράσω».

 

 

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ακόμα με έμφαση ότι: “Ποτέ για μένα δεν ήταν αυτοσκοπός η καρέκλα”. Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί έμμεσα στις σχέσεις του με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη επισημαίνοντας πως όταν διαφώνησε, όταν εντόπισε απόκλιση από μια πορεία αρχών και σειρά λαθών διαφώνησε ανοιχτά και αποχώρησε.

«Η πόλη θέλει έναν δήμαρχο δημοσιοσιοσχετίστα ή εργατικό και δυναμικός Έναν δήμαρχο που επιθυμεί να τα έχει καλά με όλους εκτός των Θεσσαλονικέων ή που να ακούει τους δημότες του»

Μιλώντας για την πόλη, σημείωσε ότι η κατασταση της Θεσσαλονίκης δεν είναι καλή. «Είναι μια πόλη αφημένη στην ευσυνειδησία των υπαλλήλων και των κατοίκων της», υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως έχει κουραστεί να ακούει τα περί συμπρωτεύουσας και πρωτεύουσας των Βαλκανίων. Ο ίδιος δεν διστασε να αναφερθεί στη θητεία του μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας πως δεν αγαπάει τις κωλοτούμπες ενώ υπογράμμισε πως δεν υπολόγισε κόστος όταν αποφάσισε να φύγει από την Πρωτοβουλία.

 

 

«Επιστρέφοντας από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη δε νιώθουμε μία πικρία μέσα μας; μήπως όταν επιστρέφουμε από την Αθήνα, δεν ζηλεύουμε τις υποδομές της; Αυτά τα επισημαίνω, όχι με κάποιο αίσθημα τοπικισμού, ούτε με ξεπερασμένες αντιλήψεις περί αθηνοκεντρικού κράτους αλλά με αίσθημα αυθεντικού ενδιαφέροντος» τόνισε.

Παρά την κριτική προς τις προηγούμενες διοικήσεις της πόλης επισήμανε πως δεν μηδενίζει το έργο κανενός διότι στόχος της δικής του προσπάθειας είναι να ενώσει και όχι να διχάσει την πόλη. Ακόμα αναφέρθηκε σε ό,τι θεωρεί επιτυχημένη παρακαταθήκη των προηγούμενων κάνοντας άνοιγμα σε ανθρώπους που τις υπηρέτησαν.

 

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποδομών της πόλης σημειώνοντας πως χαιρετίζει την ολοκλήρωση ορισμένων μεγάλων έργων αλλά υπενθύμισε μία σειρά άλλων που ενώ εξαγγέλθηκαν έμειναν στις καλένδες.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε ακόμα και στο δικό του έργο όταν διετέλεσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων και Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, έργο που όπως είπε δεν συνεχίστηκε οδηγώντας την πόλη σε υποβάθμιση στους τομείς αυτούς. Ακόμα αναφέρθηκε σε ορισμένα προγραμματικά σημεία της πρότασής του με την υποσημείωση ότι η διαδικασία κατάρτισης ενός ρεαλιστικού προγράμματος είναι μία διαδικασία ανοιχτή και πως επιθυμεί τη συμμετοχή τόσο των στελεχών όσο και της κοινωνίας των πολιτών – καθώς τα ηλεκτρονικά μέσα είναι ήδη έτοιμα για να υποδεχθούν προτάσεις και συνεισφορές.

Αναφορικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ότι «δεν νιώθει κάτοικος της Νότιας Μακεδονίας αλλά περήφανος Μακεδόνας», κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ακόμα, αστειευόμενος για το ζήτημα των μεγάλων έργων και επενδύσεων στην πόλη επισήμανε πως «ο ΠΑΟΚ θα παρει νωρίτερα πρωτάθλημα από την ολοκλήρωση του Μετρό».

Δείτε αποσπάσματα από την ομιλία: