Αναβλήθηκε η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη

Οριστική θεωρείται η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκασης της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Οι συνήγοροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν ένσταση επί της προφυλάκισής τους, η οποία αναμένεται να εξεταστεί εντός της ημέρας. Στα δικαστήρια της Αδριανούπολης έχουν φτάσει ήδη και οι συγγενείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους συναντήσουν.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet στην Αδριανούπολη για την κάλυψη της υπόθεσης βρίσκονται και «ξένοι δημοσιογράφοι», ενώ όπως επισημαίνεται στον τίτλο του ρεπορτάζ: «Οι ξένοι δημοσιογράφοι ετοιμάστηκαν, οι δικηγόροι ήρθαν… Αναμένεται η απόφαση».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο Ελληνες δικηγόροι έχουν αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του υπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και τα έξοδα θα πληρώσει το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.