«Ανένδοτος αγώνας» για τη Μακεδονία – Μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο στο Σύνταγμα

«Ανένδοτος αγώνας» για τη Μακεδονία – Μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο στο Σύνταγμα

Σε… ανένδοτο αγώνα με στόχο την πτώση της κυβέρνησης, προκειμένου να υπερασπιστούν το όνομα της Μακεδονίας, καλεί όλους τους Έλληνες η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η Επιτροπή αποφάσισε τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, μετά το χθεσινό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Η πρώτη θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής στο Σύνταγμα και θα κορυφωθεί με μεγάλο συλλαλητήριο το βράδυ του Σαββάτου.

Η δεύτερη κινητοποίηση θα γίνει στις Πρέσπες – η μέρη διεξαγωγής του δεύτερου συλλαλητηρίου θα από το ποτέ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Τσίπρα με τον Ζάεφ στο χωριό Λαιμός των Πρεσπών.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας  χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς, κάνει λόγο για «ξεπούλημα» και για «προδοσία της κυβέρνησης» και ουσιαστικά χαρακτηρίζει την κυβέρνηση… αντιδημοκρατική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, καλεί τον Ελληνικό Λαό να ξεσηκωθεί για δύο από τις ανεκτίμητες Αξίες του: Τη Δημοκρατία και τη Μακεδονία.

Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Τον τελευταίο λόγο έχουν οι Έλληνες πολίτες.

Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική. Οι Έλληνες θα ανατρέψουμε τα προδοτικά σχέδια της Κυβέρνησης. Εάν χρειαστεί θα προβούμε σε κάθε συνταγματική ενέργεια,  για να ανατρέψουμε την ίδια την Κυβέρνηση.

Ως άμεση αντίδραση στο χθεσινό κατάπτυστο διάγγελμα του Πρωθυπουργού και εν όψει της υπογραφής συμφωνίας εντός του Σαββατοκύριακου στις Πρέσπες, η Επιτροπή Αγώνα, αποφάσισε τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος

Καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στην μαραθώνια διαδήλωση, στην πλατεία Συντάγματος, η οποία ξεκινά από την Παρασκευή στις 10.00 και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του ανένδοτου αγώνα για την πτώση της Κυβέρνησης με κυριότερη απαίτηση τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 20.00 θα παραστεί και θα μιλήσει εμβληματική προσωπικότητα που έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Φλώρινα, Χωριό Λαιμός (Πρέσπες)

Καλούνται οι κάτοικοι του Νομού Φλώρινας, των όμορων Νομών αλλά και όλης της Μακεδονίας, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων. Ως τόπος συγκέντρωσης ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού Λαιμός.

Η ημέρα και η ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθεί η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Θα εκδοθεί έγκαιρα σχετική ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».