Ανάσταση: Τι πρέπει να κάνουμε αν ο σκύλος μας φοβάται τα βεγγαλικά

Ανάσταση: Τι πρέπει να κάνουμε αν ο σκύλος μας φοβάται τα βεγγαλικά

Η Ανάσταση πλησιάζει και μαζί με αυτή και ο… εφιάλτης για τα σκυλάκια.

Μπορεί τα βεγγαλικά να προσφέρουν χαρά σε εμάς, αλλά για πολλά από τα σκυλιά αποτελούν τον απόλυτο εφιάλτη.

Ετσι, όσοι έχουν σκύλο που είτε γνωρίζουν ότι είναι κροτοφοβικός, είτε φοβούνται για την αντίδρασή του, έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται.

Οι ειδικοί συστήνουν, πάντως, σύμφωνα με τις trihes.gr, όσοι έχουν σκύλο που γνωρίζουν ότι φοβάται τους δυνατούς κρότους να κάνουν τα εξής:

  • Να τον εξαντλήσουμε. Με άλλα λόγια, τώρα το απόγευμα να τον βγάλουμε βόλτα και να τον αφήσουμε να τρέχει και να παίζει μέχρι να κουραστεί πολύ.
  • Να βάλουμε τον τετράποδο φίλο μας μέσα στο σπίτι.
  • Να βάλουμε στο σημείο που του αρέσει να κρύβεται, κάτω από το τραπέζι, στο μπάνιο, κάτω από το κρεβάτι μας, το δικό του κρεβάτι μαζί με μια κουβερτούλα. Με άλλα λόγια να του φτιάξουμε μια φωλιά σε ένα σημείο του σπιτιού που ο ίδιος νιώθει ασφάλεια.
  • Να του δώσουμε το αγαπημένο του παιχνίδι για να παίζει, μια λιχουδιά, ένα τεράστιο κόκαλο.
  • Να αφήσουμε από νωρίς να παίζει μουσική που τον ηρεμεί, τουλάχιστον τρεις ώρες πριν φύγουμε από το σπίτι.
  • Να κλείσουμε τα πατζούρια και τις μπαλκονόπετρες αλλά και να κλείσουμε την τηλεόραση. Σε κάθε περίπτωση στην tv δεν θα πρέπει να παίζει πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να αναστατώσει τον σκύλο μας.
  • Αν μείνουμε μαζί του στο σπίτι δεν πρέπει να δείξουμε τον ενθουσιασμό μας για τα πυροτεχνήματα, αντίθετα θα πρέπει να κάνουμε σαν να μην συνέβη το παραμικρό. Επίσης, σε περίπτωση που αρχίσει να τρέμει δεν πρέπει να τον αρχίσουμε στα χάδια τις αγκαλιές και τα γλυκόλογα καθώς θα του στείλουμε το αντίθετο μήνυμα από αυτό που πρέπει. Η καλύτερη τακτική από μέρους μας είναι η ουδέτερη συμπεριφορά, που προβάλει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

@Shutterstock