Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την ευθύνη για την επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανέλαβε η ομάδα «ατομικότητες με σφυριά», με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρεται, «η επίθεση μας έχει ως στόχο, αφενός την υπενθύμηση, ότι καμία εξουσιαστική συμπεριφορά και σχέση, δεν είναι ανεκτή, είτε στον εργασιακό είτε σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής μας, αφετέρου, να υποδείξουμε το πόσο ευάλωτα είναι τα αφεντικά, ακόμα και τις ημέρες αυτές, της μαζικής υπερκατανάλωσης».

Διαβάστε αναλυτικά:

Στις 22-12-2017 ξημερώματα, επιτεθήκαμε στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ “market in”, σπάζοντας τη βιτρίνα και την είσοδο του καταστήματος, με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα Ιωάννινα μεταξύ μπράβων (χρυσαυγίτες) και εργαζομένων.

Η επίθεση μας έχει ως στόχο, αφενός την υπενθύμηση, ότι καμία εξουσιαστική συμπεριφορά και σχέση, δεν είναι ανεκτή, είτε στον εργασιακό είτε σε οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής μας, αφετέρου, να υποδείξουμε το πόσο ευάλωτα είναι τα αφεντικά, ακόμα και τις ημέρες αυτές, της μαζικής υπερκατανάλωσης.

Τέλος, ας έχουν χαραγμένο βαθειά στη συνείδησή τούς οι εργαζόμενοι, το γεγονός ότι καθημερινά άνθρωποι λιμοκτονούν, ενώ οι ίδιοι πέτανε τόνους τροφίμων – καθημερινά – λόγω της πολιτικής της εταιρείας τους , ας μην επαναπαυθούν στην αιτιματική τους νίκη, η οποία μπορεί να είναι και επίπλαστη. Τίποτα δε κερδίζεται στα αστικά δικαστήρια, τα πάντα πρέπει να διεκδικούνται, με κάθε μέσο.

Για ένα κόσμο χωρίς αφεντικά, χωρίς μισθωτή εργασία, χωρίς πείνα και εκμετάλλευση

Υ.γ : δεν έχουμε ουδεμία σχέση με το προπαγανδιστικό φυλλάδιο που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, ούτε με τη συλλογικότητα που αναγράφεται επάνω του.

Ατομικότητες με Σφυριά