Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια έξω από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια έξω από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Την ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού με γκαζάκια στην είσοδο του υποκαταστήματος τράπεζας στην ανατολική Θεσσαλονίκη στις 6 Μαΐου 2018, ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Μαύρος Πυρήνας Οργής».

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η ομάδα αναφέρει πως στόχος ήταν τόσο η πρόκληση υλικών ζημιών, όσο και η διατάραξη της «ήρεμης και ειρηνικής κοινωνία της περιοχής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμα και το μίσος.

Ακόμα και η βία.

Ακόμα και το «έγκλημα»!

Γιατί το μίσος δίνει τη δύναμη που τολμά. Η βία και το έγκλημα είναι οι ιδιοφυΐες που καταστρέφουν και η ομορφιά που δημιουργεί. Και θέλουμε να τολμήσουμε.
Να καταστρέψουμε – να ανανεώσουμε – να δημιουργήσουμε!

Ορκισμένοι εχθροί του σάπιου κράτους και της γεμάτης μιζέρια και εκμετάλλευση κοινωνίας . Κάθε φωτιά, για εμάς είναι μια πράξη ελευθερίας. Στεκόμαστε απέναντι στη σαπίλα της πόλης, και είμαστε πλέον έτοιμοι να ανατρέψουμε αυτό που βιώνουμε καθημερινά – τόσα χρόνια, την όρεξη για αδράνεια! Με μόνη μας σκέψη, την επίθεση, Σάββατο βράδυ- ημέρα διασκέδασης – ξέφρενης – καταχρήσεων, πάρτι και χημείας για «συντρόφους» και μη, εμείς επιλέξαμε να οργανωθούμε και να επιτεθούμε σε με φιλήσυχη γεμάτη « ασφάλεια», εταιρίες σεκιούριτι και κάμερες – γειτονιά.

Στις 6 Μαΐου 2018 (ξημερώματα) τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό με γκαζάκια στην είσοδο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών 25η Μαρτίου με Λεωφόρο Κ. Καραμανλή.

Η επίθεση μας είχε, ως στόχους – εκτός από την πρόκληση υλικών καταστροφών, λόγω του μίσους και της απέχθειας που έχουμε για τις τράπεζες – να Αναταράξει την ήρεμη και «ειρηνική» κοινωνία της περιοχής.

Ήρθε ο καιρός για μια νέα Αναρχία, την Αναρχία της Πράξης.

Μαύρος Πυρήνας Οργής».