Ανάβουν τα “αίματα” στη βουλή των Σκοπίων με καταγγελίες για εκβιάζει και χρηματισμούς

Ανάβουν τα “αίματα” στη βουλή των Σκοπίων με καταγγελίες για εκβιάζει και χρηματισμούς

Ένταση και θρίλερ στη βουλή των Σκοπίων σε μια συνεδρίαση με καταγγελίες για για εκβιασμούς και χρηματισμούς για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η έναρξη της συνεδρίασης στη Βουλή των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών μετά από τις  συνεχόμενες αναβολές άρχισε τελικά και στον εκνευρισμό, ήρθαν να προστεθούν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, καταγγελίες για προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλίσει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ τους 80 βουλευτές που χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

Απόπειρες χρηματισμού και εκβίασης βουλευτών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταγγέλλει σήμερα το αντιπολιτευόμενο VMRO, μέσω του γραμματέα του, την ώρα που η συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τις απαιτούμενες συνταγματικές αλλαγές βρίσκεται στον «αέρα».

«Ο εισαγγελέας πρέπει να καλέσει τους βουλευτές για καταθέσεις σχετικά με τις πιέσεις και επιρροές που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV21 Skopje ο Ιγκόρ Γιάνουσεφ.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα ποσά των φημολογούμενων δωροδοκιών, λέγοντας ότι ορισμένοι βουλευτές δέχτηκαν προτάσεις ενός ή δύο εκατ. ευρώ προκειμένου να υπερψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.

Οπως είπε, έφτασαν να προσφέρουν σε βουλευτές από 250.000 ευρώ μέχρι 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να πουν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές. Ο Γιανούσεφ τόνισε ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν υπέκυψαν στις δωροδοκίες, χωρίς να αποκαλύπτει τα ονόματά τους, αφήνοντας την υπόθεση στα χέρια των αρμόδιων οργάνων.

Η συζήτηση στην Βουλή ήταν να αρχίσει στις 13.00 ώρα Ελλάδος, μετατέθηκε για τις 16:00 ώρα Ελλάδος αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ. Ίσως η νέα καθυστέρηση να οφείλεται στο γεγονός όπως μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ ότι στον Ζόραν Ζάεφ λείπουν 2 με 3 βουλευτές για την πλειοψηφία.