“Αμοιβή που δικαιούμουν”, λέει η Αντωνοπούλου για την …αυτοεπιδότηση. Επιστρέφει τα λεφτά, αλλά δεν παραιτείται!

“Αμοιβή που δικαιούμουν”, λέει η Αντωνοπούλου για την …αυτοεπιδότηση. Επιστρέφει τα λεφτά, αλλά δεν παραιτείται!

Την επιστροφή των χρημάτων που έλαβε… επιδοτώντας τον εαυτό της για το ενοίκιο που πληρώνει στο Κολωνάκι, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, που δηλώνει ότι παραμένει στη διάθεση του πρωθυπουργού, αν και δεν εξέφρασε πρόταση παραίτησης. Αντίθετα, ζητά από τους πολίτες να κριθεί “για το έργο” που έχει να επιδείξει.

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του» σημειώνει, συμπληρώνοντας πως αντιλαμβάνεται ότι κάθε παροχή -ακόμα και νόμιμη- εξοργίζει τον κόσμο σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, αλλά και το γεγονός πως η οικονομική της κατάσταση, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις του πόθεν έσχες, ενίσχυσε την αγανάκτηση του κόσμου.

«Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων» αναφέρει και ζητά να κριθεί για το έργο της, «όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης μας”.

Σχετικά με το θέμα της… αυτοεπιδότησης , για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου “διαρρέει” δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού αλλά επισήμως σιωπά, η υπουργός κ. Αντωνοπούλου επισημαίνει:

«Σύμφωνα με το Ν.4336/2015 που δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα, αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις.

Διευκρινίζω ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν.

Πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Από τον Αύγουστο 2017, οπότε έληξε η περίοδος για την οποία είχα αιτηθεί την επιδότηση, σταμάτησα να την λαμβάνω, καθώς δεν κατέθεσα νέα αίτηση.

Δεδομένου ότι η αντίστοιχη διάταξη για τους εκτός έδρας Βουλευτές βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1994 και ακολουθείται ακόμα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί, και δεδομένου ότι όλες οι ενέργειές μου ήταν σύμφωνες με τον νόμο, δεν διανοήθηκα ότι υπήρχε κάτι αμφιλεγόμενο ή μεμπτό στην επιλογή μου, καθώς η επιδότηση αποτελεί τμήμα της αμοιβής μου».