Αμανατίδης: “Από την Τουρκία εξαρτώνται οι δύο Έλληνες – στη βουλή η συμφωνία με Σκόπια”

Αμανατίδης: “Από την Τουρκία εξαρτώνται οι δύο Έλληνες – στη βουλή η συμφωνία με Σκόπια”

Δεν πρόκειται να τεθεί θέμα ανταλλαγής των 8 Τούρκων με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, καθώς πρόκειται για θέματα άλλης τάξεως υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ενιαία στάση και γίνονται όλες οι κινήσεις ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό, ωστόσο, σημείωσε, «όλα εξαρτώνται από τις κινήσεις και τις αποφάσεις της άλλης πλευράς».

Το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ηρεμία, ψυχραιμία και νηφαλιότητα υπογράμμισε επίσης ο κ. Αμανατίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι είμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας του εισαγγελέα και αναμένουμε να δούμε τις κατηγορίες που θα τους αποδοθούν,

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας αναβαθμίζει τη θέση της χώρας μας στα μάτια των συμμάχων μας» υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν έχει σταθερές συμμαχίες και αυτό την αναγκάζει να δημιουργεί τέτοια γεγονότα..

Όσον αφορά το Σκοπιανό, χαρακτήρισε σημαντική την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σημειώνοντας υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να λυθούν τα ζητήματα.

Η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί σήμερα τις προτάσεις-απαντήσεις της σκοπιανής πλευράς είπε ο κ. Αμανατίδης, στο σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας προσθέτοντας πως η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει για έγκριση στη Βουλή.