Αλ. Τσίπρας: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας»

Αλ. Τσίπρας: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας»

Τον στόχο της κυβέρνησης στην μετά το μνημόνιο εποχή οριοθέτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο νησί της Σύρου.

Στην ομιλία του στους εργαζόμενους στο Νεώριο της Σύρου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «το στοίχημα της μεταμνημονιακής εποχής δεν είναι απλά να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα αλλά κερδίσουμε το στοίχημα της εργασίας»,

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της εργασίας, τόνισε πως πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι οι αξιοπρεπείς δουλειές και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να κερδίσει ο κόσμος του μόχθου αυτά που έχασε.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση να στηριχθούν οι υγιείς προσπάθειες. Για αυτό, όπως είπε, επέλεξε να έρθει στη Σύρο, μετά τα μνημόνια.

Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε λέγοντας: «Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς».

Μιλώντας για το μεταμνημονιακό τοπίο, «έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι έχουν, βεβαίως να γίνουν πολλά ακόμη, διευκρίνισε, αλλά «όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα».

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας, έχοντας στον πυρήνα της ομιλίας του, την ανάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στηλίτευσε τη στάση πολιτικών δυνάμεων που ονειρεύονται, όπως είπε χαρακτηριστικά, κρυφά και φανερά μνημόνια. Επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να κρατούν δεμένους τους εργαζόμενους και χαμηλά το εργασιακό κόστος.