Αλ. Τσίπρας: Οι σύγχρονες κοινωνίες απέχουν πολύ από την πλήρη ισότητα των φύλων

Αλ. Τσίπρας: Οι σύγχρονες κοινωνίες απέχουν πολύ από την πλήρη ισότητα των φύλων

«Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα που πρέπει να μας θυμίζει τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και πολιτισμικά επιτεύγματα που κατακτήθηκαν για λογαριασμό των γυναικών όλου του κόσμου, μέσα από σκληρούς και επίμονους αγώνες» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του υπ. Δικαιοσύνης «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η σημερινή μέρα δεν είναι καθόλου κατάλληλη για εμπορευματοποιημένους εορτασμούς με απουσία κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου» καθώς όπως είπε, οι σύγχρονες κοινωνίες, ακόμα και οι πιο προοδευτικές, απέχουν ακόμα πολύ από αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πλήρης ισότητα των δύο φύλων.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κύρωση της σύμβασης στοχεύει στην λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής. Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της εκπροσώπησης των γυναικών στη Βουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση. naftemporiki.gr