Αλλαγές στο Facebook ετοιμάζει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Αλλαγές στο Facebook ετοιμάζει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζει να επιφέρει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook προκειμένου να μένουν πιο ικανοποιημένοι οι χρήστες του κοινωνικού μέσου.

Οι αλλαγές θα επέλθουν στον τρόπο με τον οποίο φιλτράρεται από τους πολύπλοκους αλγορίθμους η παρουσίαση των ειδήσεων (news feed), δίνοντας έμφαση στις αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένεια του χρήστη.

Με άλλα λόγια, πρόκειται να υποβαθμιστούν οι δημόσιες αναρτήσεις από τις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης. Πρακτικά, αυτό π.χ. σημαίνει ότι σύντομα οι χρήστες θα είναι πιθανότερο να δουν στο news feed κάτι προσωπικό που ανάρτησε ένας φίλος, παρά ένα “viral” βίντεο.

Όπως δήλωσε ο 33χρονος επικεφαλής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης αυτό επίσης σημαίνει ότι οι κάθε είδους εταιρείες και οργανισμοί θα δουν το δικό τους περιεχόμενο να μειώνεται σε δημοφιλία. «Έχουμε δεχθεί αντιδράσεις από την κοινότητά μας ότι το δημόσιο περιεχόμενο -οι αναρτήσεις από εταιρείες, επώνυμες εμπορικές μάρκες και μέσα ενημέρωσης- εξοβελίζουν τις προσωπικές στιγμές μας, οι οποίες μας οδηγούν να συνδεόμαστε περισσότερο μεταξύ μας», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι αλλαγές, που θα ισχύσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται ότι θα περιορίσουν γενικότερα τη δημοφιλία των ειδήσεων, των βίντεο και των φωτογραφιών από εταιρείες και μέσα ενημέρωσης, ενώ ίσως μειώσουν και τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων (fake news) και της παραπληροφόρησης – κάτι για το οποίο το Facebook δέχεται όλο και πιο έντονη κριτική.