Αλλάζει εποχή η Νέα Παραλία- «Πέρασαν» τα τραπεζοκαθίσματα!

Αλλάζει εποχή η Νέα Παραλία- «Πέρασαν» τα τραπεζοκαθίσματα!

Την εκμίσθωση έξι γυάλινων περιπτέρων και του πρώην Maison Crystal, που βρίσκονται στη Νέα Παραλία, ενέκρινε χθες το βράδυ Τρίτης κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

“Καταλήξαμε στην εκμίσθωση περιπτέρων όπου ορισμένα θα είναι take away, ορισμένα θα έχουν τραπεζοκαθίσματα και σκαμπό. Εφόσον υπήρχαν αντιδράσεις αφαιρούμε τα σκαμπό. Να τελειώνουμε και με το πρώην Maison Crystal γιατί μόνο εντάσεις προκαλεί αυτή η ιστορία και χάνει έσοδα ο δήμος”, υποστήριξε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Τα τρία γυάλινα περίπτερα στα οποία θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματαβρίσκονται στους Κήπους της Μεσογείου, των Ρόδων και του Νερού, ενώ take away θα είναι τα περίπτερα που βρίσκονται στους Κήπους του Απογευματινού ‘Ηλιου, των Εποχών και ο δεύτερος χώρος που βρίσκεται στον Κήπο του Νερού.

Αντίθετη ήταν η αντιπολίτευση με τον επικεφαλής τον “Εντάξει”, Σταύρο Καλαφάτηνα υποστηρίζει πως “τα αναψυκτήρια πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς τραπεζοκαθίσματα και να διατεθεί όσο περισσότερο χώρος γίνεται στους διερχόμενους επισκέπτες της παραλίας. Να διατεθεί και το πρώην Maison Crystal γιατί έχει τις υποδομές, την έκταση και να αποκομίσει ο δήμος πολλά χρήματα”.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ρία Καλφακάκου, επέμεινε πως η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη “να αυξηθεί η ποσότητα και η ποιότητα του δημόσιου χώρου, που θα τον χρησιμοποιούν οι πολίτες χωρίς να πληρώνουν”, με την παράταξη της “Ανοιχτής Πόλης” να καταψηφίζει την εκμίσθωση.

Την αντίθεση του στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Μιχάλης Κωνσταντινίδης. “Και τα μέτρα που χωροθετούνται είναι πολλά και ο πειρασμός για τους ιδιοκτήτες να τα διπλασιάσουν μεγάλος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους”, είπε.

“Αφήστε την παραλία ήσυχη. Δεν μπορεί η διοίκηση να είναι κοντόφθαλμη και εμμονική με αυτό το θέμα”, πρόσθεσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντής Σεβρής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ