Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου

Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Romfea.gr, η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου ακυρώθηκε, χωρίς, ωστόσο, να γίνουν γνωστοί οι λόγοι ματαίωσης.

Και αυτό, όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, επειδή αύριο η Ιερά Σύνοδος καλείται να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης.

Το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, παρουσία πλήθους κόσμου και συγγενών.

 

 

Σε κλίμα συγκίνησης, αμέσως μετά το τρισάγιο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πέταξε στη θάλασσα ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα, πλάι σε στεφάνια συγγενών και φίλων.

Το τρισάγιο τελέστηκε στην Αργυρά Ακτή, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου, του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, των δημάρχων Ραφήνας και Μαραθώνα Ε. Μπουρνού και Η. Ψινάκη αντίστοιχα, συγγενών των θυμάτων και ιερέων που συνοδεύουν τον Πατριάρχη.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πατούλης κάλεσε την κυβέρνηση αφενός να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των περιοχών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές αλλά και τις εκταμιεύσεις των αποζημιώσεων στους πληγέντες, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χρονοτριβές, ζητώντας παράλληλα τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της χώρας.