Ακατάλληλη για θεριακλήδες η φετινή ΔΕΘ – Κάπνισμα μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Ακατάλληλη για θεριακλήδες η φετινή ΔΕΘ – Κάπνισμα μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Γυρίζει σελίδα στην πολύχρονη ιστορία της η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και εγκαινιάζει μια Smoke free ταυτότητα. Για πρώτη φορά εφέτος, η ΔΕΘ λαμβάνει μία πρωτοβουλία-σταθμό στην Ελλάδα βάζοντας φρένο στον καπνό του τσιγάρου όχι μόνο στους εσωτερικούς, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και τους εξωτερικούς χώρους.

Με βασικό σύμμαχο την Παπαστράτος που στηρίζει αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία, ώστε να επιτευχθεί η επόμενη μέρα ενός κόσμου απαλλαγμένου από τον καπνό του τσιγάρου, οι χώροι της έκθεσης γίνονται επισήμως η πρώτη ανοικτή, αστική νησίδα, απαλλαγμένη από τον καπνό του τσιγάρου σε όλες τις εσωτερικές αίθουσές της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Με το σύνθημα «Smoke free ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο», η ΔΕΘ προχωρά ωστόσο ένα βήμα παραπάνω και οριοθετεί και τους εξωτερικούς της χώρους, επιτρέποντας στους επισκέπτες να καπνίζουν, αν το επιθυμούν, μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες εστίες καπνιζόντων που θα έχουν προκαθοριστεί.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης να «εξερευνήσουν» τους χώρους της και να γνωρίσουν μέσα σε ένα καθαρό χωρίς καπνό περιβάλλον, τους περισσότερους από 1.500 εκθέτες που συμμετέχουν, να ενημερωθούν για δράσεις, δομές και αναπτυξιακά προγράμματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και να παρακολουθήσουν καθημερινά συναυλίες που καλύπτουν όλο το φάσμα μουσικών ακουσμάτων και ρυθμών.

Η 83η ΔΕΘ ανακηρύσσεται ως η πρώτη «Smoke free ΔΕΘ» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία για ένα μέλλον χωρίς τον καπνό του τσιγάρου. Εξάλλου και η ίδια η εταιρεία Παπαστράτος, η οποία στηρίζει το όλο εγχείρημα, κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς την ίδια κατεύθυνση, αντικαθιστώντας την παραγωγή των παραδοσιακών καπνικών προϊόντων στο εργοστάσιό της με ράβδους καπνού για καινοτόμα προϊόντα αλλά και επενδύοντας σε έρευνα και δημιουργία νέων δυνητικά λιγότερο επιβλαβών επιλογών.

newpost.gr