Αιχμηρή εσωκομματική αντιπολίτευση από τους 53!

Αιχμηρή εσωκομματική αντιπολίτευση από τους 53!

«Πάμε αλλιώς» είναι το κεντρικό σύνθημα πολυσέλιδου κειμένου με το οποίο οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν σκληρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και τη λειτουργία του κόμματος.

Στο κείμενο-πλατφόρμα, που δημοσίευσε η Realnews, ασκείται επίσης κριτική σε φαινόμενα αλαζονείας και προσωπικές στρατηγικές.

«Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι συνεχείς αξιολογήσεις, οι πιέσεις που ασκούνται με προφανή σκοπό να εκθέσουν την κυβέρνηση της αριστεράς στα λαϊκά στρώματα είναι ακόμα μπροστά μας» σημειώνουν οι «53» και τάσσονται υπέρ της αναδιανομής υπέρ των φτωχών και σε βάρος των πλουσίων, κάνοντας λόγο για νομοθετική υπεράσπιση και κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

Ακόμη, μεταξύ άλλων χαρακτηρίζουν ως αρνητικό παράδειγμα της κυβερνητικής πολιτικής την «αμηχανία μπροστά στις απαιτήσεις της ηγεσίας της εκκλησίας, καθώς όχι απλώς η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο θέμα του χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας, αλλά «έχει ανεχθεί από την ηγεσία της εκκλησίας να παρεμβαίνει ακόμα και στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός».

Το κείμενο ασκεί οξύτατη κριτική στο προσφυγικό, ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση της κράτησης για όλους και όλες του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού εκτός από περιπτώσεις που αποδεδειγμένα έχουν σοβαρή παραβατική συμπεριφορά.

Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά και τη διαπλοκή, τονίζεται ότι αυτό «δεν επιτρέπεται να εξαντλείται στη ρομφαία της κάθαρσης» και υπογραμμίζεται ότι «δεν μπορούμε να ξεχνάμε ούτε το «βρώμικο» ’89 στην Ελλάδα, ούτε την επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην Ιταλία. Το κύριο ζήτημα είναι η δική μας «εξουσία» να αντισταθεί στη διαφθορά και τη διαπλοκή που απειλεί κάθε κυβέρνηση».

Επίσης, οι «53» εκφράζουν διαφωνίες στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας ότι σήμερα είναι υπερώριμη η ανάγκη για μια σοβαρή εσωκομματική συζήτηση για το Κυπριακό και συνολικά για την εξωτερική πολιτική.

Οι «53» αντιτίθεται στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας πως «οι πολιτικές συμμαχίες δεν μπορούν να ξεπερνούν τη διαχωριστική γραμμή –αριστερά- δεξιά». «Σήμερα πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών- θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές», σημειώνουν

iefimerida.gr