Αιτήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ στον αναπτυξιακό από την Κ. Μακεδονία-Δείτε τα ποσοστά

Αιτήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ στον αναπτυξιακό από την Κ. Μακεδονία-Δείτε τα ποσοστά

Ιδιαίτερα δραστήριες, ιδίως στους τομείς της αγροτοδιατροφής και της βιομηχανίας εμφανίζονται οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με όσα επισήμανε, σήμερα, από το βήμα των εργασιών του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης.

Συγκεκριμένα, στην Κεντρική Μακεδονία αντιστοιχεί το 22,5% των συνολικών αιτήσεων, ήτοι αιτήσεις προϋπολογισμού 450 εκατ. (21,5% συνολικού). Πάνω από το 36% των αιτήσεων από την Κ.Μακεδονία και το 27% του προϋπολογισμού αφορούσε την αγροτοδιατροφή, ενώ άλλο 38% των αιτήσεων και 42% του προϋπολογισμού τη βιομηχανία. Και στις δύο περιπτώσεις η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της χώρας.

Ο κ.Λαμπριανίδης, σημείωσε, επίσης, ότι, πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των τριών καθεστώτων του νέου αναπτυξιακού νόμου, για τη γενική επιχειρηματικότητα, και δημοσιοποιήθηκε οριστικός πίνακας υπαγωγής.

Την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε, θα βγουν και τα αποτελέσματα για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και σε δύο – τρεις εβδομάδες θα υπάρχει ο προσωρινός πίνακας υπαγωγής για τις νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ. Παράλληλα, άνοιξε και ο δεύτερος κύκλος για τη γενική επιχειρηματικότητα. ΑΠΕ ΜΠΕ