Αθώοι στο Εφετείο δύο γιατροί για τον θάνατο 16χρονης στο Ρέθυμνο

Αθώοι στο Εφετείο δύο γιατροί για τον θάνατο 16χρονης στο Ρέθυμνο

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων οι δύο γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση θανάτου 16 χρόνης, τον Απρίλιο του 2011.

Η άτυχη κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί από δύο φίλους της σε κατάσταση μέθης, με τους δύο γιατρούς να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε κι ένας 29χρόνος από το Ρέθυμνο, με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε βιασμό σε βάρος της ανήλικης, ωστόσο κρίθηκε και αυτός αθώος. Μαζί μ’ έναν ανήλικο, ο 29χρονος διασκέδαζε με τη 16 χρόνη τη νύκτα κατά την οποία η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, οι δύο γιατροί είχαν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.

Ο 29χρονος φίλος της άτυχης κοπέλας, 23 ετών τότε, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για βιασμό σε ποινή 7 ετών κάθειρξης, με αναστολή μέχρι το Εφετείο, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου, προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο, από τις αντιδράσεις της μητέρας και μελών της οικογένειας της 16χρονης.