Αδειάζει η τσέπη του Κιμ Γιονγκ Ουν – Που ξόδεψε την περιουσία του πατέρα του;

Αδειάζει η τσέπη του Κιμ Γιονγκ Ουν – Που ξόδεψε την περιουσία του πατέρα του;

O Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστός για πολλά και κυρίως για την αγάπη του για τα πυρηνικά όπλα και τα πολεμικά “κουμπάκια”. Βέβαια, ότι θα γινόταν γνωστός και ως υποψήφιος… “μπατίρης”, δεν το περίμενε κανείς μιας και ο πατέρας του, ο Kim Jong-il του άφησε μια αμύθητη περιουσία όταν πέθανε το 2011.

Ο εκκεντρικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, εκτός του ότι έχει ακριβά γούστα, έχει εμμονή με τις πυρηνικές δοκιμές. Εκεί ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του όπως αναφέρει η εφημερίδα “Sun”.

Κινεζική πηγή που ξέρει τα μέσα και τα έξω της Πιονγιάνγκ δήλωσε στην εφημερίδα πως “λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ Γιονγκ Ουν, στερεύουν τα κεφάλαια που του άφησε ο πατέρας του. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων προερχόταν από τα κεφάλαια που του άφησε”.

Όμως δεν είναι μόνο τα πυρηνικά όπλα που “ροκάνισαν” την περιουσία του Κιμ αλλά και το γεγονός πως ο ίδιος ξόδεψε πακτωλό χρημάτων για να φτιάξει το χιονοδρομικό κέντρο Masikryong αλλά και για να μετατρέψει σε μεγαλειώδεις λεωφόρους πολλούς δρόμους της Βόρειας Κορέας, μεταξύ αυτών και την Ryomyong Street

Το νέο στοίχημα λοιπόν του Κιμ είναι να αυξήσει τα έσοδα της χώρας του παίρνοντας μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Νότια Κορέα.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε η χώρα του να πάρει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2018 στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με αναλυτές ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προσδοκά σε κεφάλαια από τη Σεούλ, θυμίζοντας τις πρακτικές του 1990 και του 2000. Τότε που η Νότια Κορέα προσέφερε επιδοτήσεις στον Βορρά προκειμένου να λάβει ως αντάλλαγμα, ειρηνικές σχέσεις.

Πηγή: enikos.gr