Αγγλία: Πέντε νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε ισόγειο κατάστημα στο Λέστερ (Φώτο)

Αγγλία: Πέντε νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε ισόγειο κατάστημα στο Λέστερ (Φώτο)

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε κατάστημα στο Λέστερ της Αγγλίας.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι άκουσαν «ένα μεγάλο θόρυβο, όπως ένας σεισμός» τη στιγμή της έκρηξης στο Hinckley Road περίπου στις 7 (τοπική ώρα) το απόγευμα της Κυριακής, όπως μεταδίδει το BBC.

Πέντε ακόμη άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε η αστυνομία του Λέστερ.

AFP

Το Supt Shane O’Neill δήλωσε ότι η αστυνομία πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα θύματα που δεν έχουν καταγραφεί με τις προσπάθειες διάσωσης να συνεχίζονται και τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής η έκρηξη δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, πρόσθεσε.

Το κτίριο αποτελείται από ένα κατάστημα στο ισόγειο, το οποίο είναι πολωνικό σούπερ μάρκετ, και ένα διώροφο επίπεδο από πάνω.

Ο Matt Cane, διευθυντής ομάδας της Πυροσβεστικής, δήλωσε ότι τα σώματα των πέντε ανθρώπων βρέθηκαν κατά την αναζήτηση του κτιρίου.

Πρόσθεσε ότι τα πληρώματα πυρόσβεσης εξακολουθούσαν να εργάζονται για να βρουν επιζώντες οι οποίοι μπορεί να παγιδεύτηκαν σε “κενά” μέσα στο καταρρακτωμένο κτίριο.

“Όταν κοιτάζουμε την εικόνα του κτιρίου, φαίνεται απίθανο να βρούμε κανέναν αλλά είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στην αναζήτηση και διάσωση σε αυτό το στάδιο”, είπε.

Οι εργασίες διάσωσης προσωρινά αναβλήθηκαν περίπου στις 2 (τοπική ώρα) το μεσημέρι της Δευτέρας λόγω φόβων για τη σταθερότητα ενός γειτονικού κτιρίου.

PA