Αγγελοχώρι: Η χαρά των σέρφερ (Video)

Αγγελοχώρι: Η χαρά των σέρφερ (Video)

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν φεύγουν Χαλκιδική για να βουτήξουν και να χαρούν τη θάλασσα. Είναι οι χομπίστες σέρφερ που προτιμούν το Αγγελοχώρι για να ξεδώσουν με το surf ή με τα kite surf.

Καθημερινά και όχι μόνο σαββατοκύριακο θα βρεις γυναίκες, άντρες, νέους αλλά και μεγαλύτερους να αρμενίζουν. Μοναδική προϋπόθεση να φυσάει.

 

 

Ειδικά προχθές με τον δυνατό βαρδάρη ήταν η χαρά των σέρφερ! Όμως εκεί στο Αγγελοχώρι, που βρίσκεται έξω από τον όρμο της Θεσσαλονίκης και το Μεγάλο Καράμπουρνο, υπάρχει σχεδόν πάντα «φρέσκος» αέρας, από τη μπουκαδούρα που εμφανίζεται περίπου στις 12 το μεσημέρι.

 

 

Το surf είναι μια καλή ιδέα για προπόνηση, αφού ο εξοπλισμός είναι σχετικά οικονομικός σε σχέση με τα άλλα water sports και η επαφή με το νερό μεγάλη όπως μεγάλη θα είναι και η υπομονή σου για να βρεις και να πιάσεις το κύμα, αλλά να ξέρεις ότι η δραστηριότητα, το ταξίδι, η παρέα και η επαφή με τον κόσμο των extreme sports είναι αυτό που μετράει περισσότερο, ενώ η ζωή σου στην καθημερινότητά θα βελτιωθεί προς το καλύτερο!

 

 

Από την άλλη το kite surf ή αλλιώς και kiteboarding (αετοσανίδα) σημαίνει «αετός» και «σανίδα». Αποτελεί συνδυασμό αθλημάτων όπως wakeboard, windsurf, paraglide και surf και είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα θαλάσσια σπορ στον κόσμο.

 

 

Μία σανίδα με αετό και ο αναβάτης, με τη βοήθεια του αετού σερφάρει στο νερό πάνω σε μια σανίδα. Το kite surf είναι ένα extreme sport το οποίο μπορεί να γίνει επικίνδυνο για εσένα και για τους άλλους γύρω σου αν δεν εκπαιδευτείς σωστά. To άθλημα δεν είναι επικίνδυνο, αρκεί να γνωρίζεις τους κανόνες ασφαλείας και να σέβεσαι τη θάλασσα και τον αέρα.