Αίτημα για άμεση εκταμίευση 7,5 δισ. δολαρίων από την Αργεντινή

Αίτημα για άμεση εκταμίευση 7,5 δισ. δολαρίων από την Αργεντινή

Αίτημα άμεσης εκταμίευσης 7,5 δισ. δολαρίων -από το συνολικό δάνειο των 50 δισ. δολαρίων- υπέβαλε στο  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η κυβέρνηση της Αργεντινής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το συγκεκριμένο ποσό θα χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία την προηγούμενη εβδομάδα για την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης, ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Η Λαγκάρντ ανακοίνωσε σήμερα, ότι η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας κατέστησε γνωστές τις λεπτομέρειες του οικονομικού προγράμματος που προτίθεται να υλοποιήσει.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, οι προτάσεις της κυβέρνησης του συντηρητικού Μαουρίσιο Μάκρι προβλέπουν φιλόδοξους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό το πρόβλημα του πληθωρισμού.

Στο μεταξύ, η διευθύντρια του Ταμείου επανέλαβε την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μέσω της διατήρησης των κοινωνικών δαπανών στα τρέχοντα επίπεδα και της αύξησης των χρηματοδοτικών πηγών για τα κοινωνικά προγράμματα, έγραψε το naftemporiki.gr.