Έτσι μπορείς να χτίσεις σώμα μόνο με ιμάντες (Video)

Έτσι μπορείς να χτίσεις σώμα μόνο με ιμάντες (Video)

Μπορείς να γίνεις «φέτες» μόνο με ιμάντες; Η απάντηση των ειδικών είναι ότι μπορείς αρκεί να γνωρίζεις πως χρησιμοποιείς του ιμάντες και φυσικά να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα όπως ακριβώς γίνεται με όλα τα άλλα είδη γυμναστικής.

Το μεγάλο πλεονέκτημα και αυτό που κάνει αποτελεσματικούς τους ιμάντες είναι ότι για να γίνει μία άσκηση συγκεκριμένης μυϊκής ομάδας θα πρέπει να συμμετέχει όλο το μυϊκό μας σύστημα και ειδικά ο πυρήνα (core) του κορμού(κοιλιακοί και ραχιαίοι), ενώ παράλληλα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της ασκήσεως ο ασκούμενος βρίσκεται στον αέρα ουσιαστικά και κρατιέται μόνο από τους ιμάντες αυξάνει μέγιστα τα οφέλη στην δύναμη και την μυϊκή υπερτροφία.

Επίσης αλλάζοντας την κλίση-γωνία του σώματος καθώς και το άνοιγμα των ποδιών κατά την εκτέλεση της άσκησης και ανάλογα με το επίπεδο του ασκούμενου αυξάνει την επιβάρυνση δοκιμάζοντας την δύναμη μας ενεργοποιώντας περισσότερο τους μύες.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνδυάζονται και με την σωστή διατροφή με συχνά και μικρά γεύματα χαμηλά σε υδατάνθρακες και πλούσια σε πρωτεΐνες γιατί βοηθούν στην εμφάνιση και μετέπειτα στην γράμμωση των μυών.

Με τους ιμάντες μπορείς να μειώσεις τον χρόνο άσκησης δουλεύοντας όλο το σώμα και εναλλάσσοντας ασκήσεις σε δευτερόλεπτα αποκτώντας την πολυπόθητη γράμμωση.