Έτσι αρχίζεις σωστά ποδηλασία (Video)

Έτσι αρχίζεις σωστά ποδηλασία (Video)

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο ένα οικολογικό και εύκολο μέσο μεταφοράς αλλά και ένας τρόπος να προπονηθείς και να αποκτήσεις τέλεια φυσική κατάσταση.

Για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι τον κατάλληλο εξοπλισμό.

ΝΤΥΣΙΜΟ

Το ντύσιμο είναι βασικό καθώς τα ρούχα του ποδηλάτου είναι ιδιαίτερα. Δες μερικά tips:

1. Να …αναπνέουν και να είναι εφαρμοστά

Πρέπει να προσέξεις να είναι από διαπνέον υλικό για να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει έτσι ώστε η ποδηλασία να είναι ευχάριστη δραστηριότητα. Κυρίως η μπλούζα θα πρέπει να είναι εφαρμοστή και αυτό έχει να κάνει κυρίως με την αντίσταση του αέρα.

2. Σημαντικό το κολάν

Το κολάν είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι εκείνο που έρχεται σε επαφή με τη σέλα. Θα προσέξεις το μαξιλαράκι. Αν δεν πάρεις το κατάλληλο κολάν μπορεί αν σου προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης αλλά και την περιοχή που θέλετε να λειτουργεί απρόσκοπτα

3. Παπούτσια

Τα ποδηλατικά παπούτσια δρόμου έχουν πολύ σκληρό πέλμα και cleats (κουμπώματα) που «κουμπώνουν» άκαμπτα στη σόλα του παπουτσιού. Τα παπούτσια για mtb ή αστική ποδηλασία συχνά έχουν λιγότερο σκληρά πέλματα και τα cleats σε εσοχές – για να μην προεξέχουν όταν περπατάς με αυτά, αποτελώντας μια καλή επιλογή για ένα παπούτσι για «όλες τις χρήσεις», αλλά ταιριάζουν μονάχα με συγκεκριμένα πετάλια.

4. Κράνος

Η πρωταρχική σημασία του κράνους είναι η προστασία, και υπάρχουν πολλές προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των χωρών ή ηπείρων. Στις ΗΠΑ, τα κράνη πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας CPSC, στην Ευρώπη τις προδιαγραφές ασφαλείας CE και στην Αυστραλία τις προδιαγραφές ασφαλείας AS / NZS.