Έτοιμος για την καινούρια πρόκληση ο Φελίπε Μάσα!

Έτοιμος για την καινούρια πρόκληση ο Φελίπε Μάσα!

Νέος στόχος για τον Φελίπε Μάσα, νέες προκλήσεις, καινούριος ενθουσιασμός.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Φόρμουλα 1, με τις 269 κούρσες εκ των οποίων κέρδισε τις 11 και παραλίγο έχασε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2008 έχει μπροστά του μια καινούρια πρόκληση. Θα αγωνιστεί  στη Φόρμουλα Ε.

Ο Βραζιλιάνος σταμάτησε από τη Φόρμουλα 1 στο τέλος του 2017. Ο 37χρονος υπέγραψε να αγωνιστεί με την ομάδα της Venturi και θα ξεκινήσει σε ένα εντελώς ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με την καινούρια σεζόν του.

Βρέθηκε στη Ζυρίχη και τη Νέα Υόρκη  για τους τελευταίους δυο γύρους της σεζόν 2017-2018, δοκίμασε το αυτοκίνητο Gen2, το οποίο είναι ένα βήμα πιο κοντά στο εντελώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο θα ενταχθεί στην Φόρμουλα Ε με την καινούρια σεζόν.

“Πάντα ενδιαφερόμουν για αυτή την κατηγορία όπως το έχω δηλώσει και όσο αγωνιζόμουν για τη Φόρμουλα 1.  Και πέρσι δοκίμασα ένα αυτοκίνητο της Τζάγκουαρ αλλά τελικά συνέχισα για έναν ακόμη χρόνο στη μεγάλη κατηγορία” είπε ο Βραζιλιάνος στο cnn.com.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάσα είχε αγωνιστεί για 8 χρόνια στη Φεράρι και  4 στην Ουίλιαμς.

«Αυτό που θα μου λείψει περισσότερο είναι ο συναγωνισμός» είπε ο Μάσα, ο οποίος έτρεξε για 15 χρόνια στη Φόρμουλα 1.

Η Φόρμουλα Ε πάντως είναι πολύ ανταγωνιστική.

Ο Φελίπε Μάσα είναι σίγουρα ο πιο γνωστός οδηγός που μπαίνει στις τάξεις της Φόρμουλα Ε.  Σίγουρα, ο Ζακ Βιλνέβ, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1997 είναι ο νούμερο 1, αλλά άντεξε μόλις για 3 αγώνες. Επίσης ο Μάσα έχει το προφίλ του αστέρα που θα συγκεντρώσει και θα τραβήξει το ενδιαφέρον των νέων που θέλουν οι διοργανωτές του πρωταθλήματος.

Ο Μάσα, ωστόσο, θα έχει δύσκολο έργο καθώς η Venturi δεν έχει κερδίσει αγώνα τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, τερμάτισε 7η στο τελευταίο πρωτάθλημα με τον Μάρο Έντζελ ο οποίος κατέκτησε την 12η θέση να είναι ο καλύτερος από τους οδηγούς της.

Επίσης, ο Μάσα θα πρέπει να μάθει και ήδη μαθαίνει τα μυστικά των αυτοκινήτων αυτών που είναι διαφορετικά από της μεγάλης κατηγορίας.

Επίσης, κι όπως γράφει το CNN.COM πρόκειται για μια δύσκολη κατηγορία, στην οποία ο Βιλνέβ κράτησε μόλις  3 αγώνες και έχει απρόβλεπτη εξέλιξη και στοιχεία από τον δρόμο οπότε το περιθώριο του λάθους είναι μικρό.

Σκοπός του Μάσα είναι να φανεί όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται κάτι το οποίο έκανε σε όλη του την καριέρα.