Έρχονται διώξεις και συλλήψεις όποιων εμποδίζουν πλειστηριασμούς!

Έρχονται διώξεις και συλλήψεις όποιων εμποδίζουν πλειστηριασμούς!

Την αυτεπάγγελτη δίωξη και φυλάκιση όσων εμποδίζουν πλειστηριασμούς και προπηλακίζουν συμβολαιογράφους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα!

Μετά την ψήφιση του νόμου με την εν λόγω τροπολογία, οι “αλληλλέγγυοι” θα γνωρίζουν ότι περιμένουν “οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ ελάχιστο όριο κατά περίπτωση) για όποιον εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών”.

Στην αιτιολογική έκθεση, επισημαίνεται ότι “οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος”.

Και φυσικά αποσκοπούν “αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών”.

Χθες σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών που θέλησαν να ακυρώσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και αστυνομικών δυνάμεων.

Τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ ξήλωσαν ακόμα και λαμαρίνες που βρήκαν σε παρακείμενο εργοτάξιο πριν κινηθούν κατά των αστυνομικών.

Ακολούθησαν συμπλοκές και εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.