Έργα αγροτικής οδοποιίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Έργα αγροτικής οδοποιίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Στην υλοποίηση καίριων παρεμβάσεων και εργασιών αποκατάστασης σε πολλά σημεία του  αγροτικού οδικού δικτύου της Πιερίας προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας  των μετακινήσεων και της προσβασιμότητας των αγροτών και των διερχόμενων οδηγών.

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και είχαν  την επίβλεψη του Περιφερειακού Συμβούλου Πιερίας, αρμοδίου για τα αγροτικά θέματα, Δημήτρη Τσιμήτρη.

 «Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τους Δήμους της Πιερίας και της αμοιβαίας συνδρομής μεταξύ των φορέων, υλοποιήθηκαν σωστικές ενέργειες και παρεμβάσεις σε αγροκτήματα τοπικών και δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Δίου – Ολύμπου για την εξυπηρέτηση των αναγκών πρόσβασης των  κατοίκων προς τις ιδιοκτησίες  και τις εκμεταλλεύσεις τους.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν πρόσφατα την Πιερία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα πρόσβασης αλλά και διέλευσης στο αγροτικό δίκτυο της Πιερίας. Η αγροτική οδοποιία είναι ένα σημαντικό έργο που βελτιώνει την καθημερινότητα των αγροτών και όχι μόνο, καθώς τους εξασφαλίζει την πρόσβαση προς τους χώρους εργασίας τους και συνεπώς την ασφάλεια στις μεταφορές των εμπορευμάτων τους.

Ευελπιστούμε ότι με τις υλοποιηθείσες παρεμβάσεις θα υπάρχει ομαλή και ασφαλής πρόσβαση του τοπικού αγροτικού πληθυσμού στα αγροτεμάχια των συγκεκριμένων περιοχών, διευκολύνοντας σημαντικά το καλλιεργητικό έργο καθώς και το εμπόριο των νωπών αγροτικών προϊόντων μέσω της ταχύτερης και ασφαλέστερης μεταφοράς τους.

Ως τοπική περιφερειακή διοικητική αρχή στηρίζουμε την πρωτογενή παραγωγή και τους αγρότες μας, με έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» σημείωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.