Ένωση δικαστών: Επιχειρηματικός πόλεμος πίσω από τις επιθέσεις του Τύπου

Ένωση δικαστών: Επιχειρηματικός πόλεμος πίσω από τις επιθέσεις του Τύπου

Για χυδαίες επιθέσεις κατά δικαστών μέσω του Τύπου κάνει λόγο η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ σε αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνωμοσίας που εμπλέκουν προέδρους Πρωτοδικών, αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών, θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται» και προσθέτει ότι «η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια».

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει ότι «η προσωπική – ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου, όχι από τα αρμόδια όργανα, αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους».

«Τέτοιες “δημοσιογραφικές” αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν, όμως, ο ελληνικός λαός, με την εμπειρία που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΔΕ, στηρίζονται όλοι οι δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι «με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις».