Ένωση Αστυνομικών κατά κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Ένωση Αστυνομικών κατά κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς την κυβέρνηση εξαπολύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ), με αφορμή τα επεισόδια που σημειώνονται κατά τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης «μέχρι σήμερα άναυδοι τους παρακολουθούμε να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις ασπίδες μας και να διοχετεύουν την συνολική κοινωνική κατακραυγή για την ανεπάρκειά τους, εναντίον μας» και τονίζεται πως «δεν έχουν τολμήσει ούτε μία νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της ζωής μας ενώ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν σαρωτικά όλο το κοινωνικό status».

Η Ένωση κάνει αναφορά για ξυλοδαρμούς εις βάρος των αστυνομικών και σημειώνει πως ήλπιζε ότι «με την έκταση που πήραν τα γεγονότα αυτά, τις ανακοινώσεις των Ενώσεων και τη γενική κατακραυγή, οι ιθύνοντες θα ελάμβαναν τις σχετικές πρωτοβουλίες για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των πολιτών και των συναδέλφων μας».

Η Ένωσης υποστηρίζει ότι «καλούμαστε να προστατεύσουμε μία διαδικασία, η οποία θα εκπαραθυρώσει, ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με ένα νομοθετικό πλαίσιο, προφανώς ελλιπές και αναχρονιστικό, το οποίο τελολογικά και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δημιουργήσει εκατοντάδες αστυνομικούς κατηγορούμενους, τραυματίες καθώς και πολίτες». Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι «αυτή η μεθοδευμένη και εκ του πονηρού συστημική αμέλεια έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Να στηρίξουμε με κάθε τίμημα την μνημονιακή συμφωνία που σύναψαν για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς ενώ αυτοί θα προβάλλουν το δήθεν δημοκρατικό φιλολαϊκό προφίλ τους».

Η Ένωση Αστυνομικών προειδοποιεί την κυβέρνηση «ότι το οργανωμένο μαζικό αστυνομικό κίνημα θα ακυρώσει εν τοις πράγμασιν με την στάση του την επιχειρούμενη μετατόπιση ευθυνών και για ακόμη μια φορά τους λέμε ότι θεωρούμαστε και είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που υφίσταται». Καταλήγοντας τονίζει ότι «κάθε φορά που αυτοί θα ολιγωρούν, θα αμελούν, θα κρύβονται, εμείς θα απαντάμε με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη και θα τους αποκαλύπτουμε. Να είναι σίγουροι ότι κανένας πολιτικός αμοραλισμός τους δεν θα γίνει πλέον ανεκτός και θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των συνταγματικών τους καθηκόντων.