Ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού – Σε εξέλιξη κατάληψη χώρων από τους κρατούμενους

Ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού – Σε εξέλιξη κατάληψη χώρων από τους κρατούμενους

Ένταση σημείωθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού ως αντίδραση σε επιχείρηση των ΕΚΑΜ σε κελί κρατούμενου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδεται σε ιστοσελίδα αντιεξουστιακού χώρου, τις οποίες επιβεβαιώνει η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την φυλακή, το πρόβλημα εντοπίζεται στην Α Πτέρυγα (όπου κρατούνται μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς») και στην Δ Πτέρυγα (όπου βρίσκονται κρατούμενοι που τους βαρύνουν διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αναρχικοί), όπου κρατούμενοι έχουν πάρει κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έχουν καταλάβει κάποιους χώρους εντός της φυλακής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εικόνα εκτεταμένων καταστροφών ή ενημέρωση για περιστατικό ομηρίας σωφρονιστικού υπαλλήλου. Το εν λόγω συμβάν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ πηγές των φυλακών επισημαίνουν ότι περιμένουν να δουν αν θα αντιδράσουν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι από τις άλλες πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, γεγονός που θα προσδώσει μαζικό χαρακτήρα στην αντίδραση.

Οπως ανέφερε νωρίτερα ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι κρατούμενοι των φυλακών άρχισαν να σπάνε πόρτες και να ανοίγουν κελιά ως αντίδραση στην επιχείρηση των ΕΚΑΜ που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο κελί του κρατούμενου Κωνστατίνου Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τις επιθέσεις με βόμβες – δέματα κατά ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος στις 28 Οκτωβρίου.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η ΕΚΑΜ μπήκε στο κελί του Κ. Γιατζόγλου για να τον μεταφέρουν με αποτέλεσμα κρατούμενοι να αντιδράσουν φωνάζοντας συνθήματα. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι επιχείρηση των ΕΚΑΜ στην Α Πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού είχε πραγματοποιηθεί και στις 3 Φεβρουαρίου όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο κελί του Αλβανού κρατούμενου, Φάμπιο Ντούσκο, ο οποίος επίσης κατηγορείται για εμπλοκή στο σχέδιο απόδρασης μελών της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που φέρεται να ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός τον Ιανουάριο του 2015.

Πηγή: kathimerini.gr