Ένταση με μολότοφ και δακρυγόνα στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Ένταση με μολότοφ και δακρυγόνα στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Επεισόδια με μολότωφ και δακρυγόνα είναι σε εξέλιξη στην Εγνατία και πιο συγκεκριμένα μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για 50 περίπου αντεξουσιαστές, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που με την ολοκλήρωσή της άρχισαν να πετούν αντικείμενα και βόμβες μολότωφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Υπενθυμίζεται πως νυχθημερόν δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται παραταγμένες έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένταση σημειώνεται αυτή τη στιγμή και στον Πειραιά. Αναφέρεται πως εκεί η πορεία είχε ως στόχο να φτάσει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κι εκεί μια ομάδα από τους γνωστούς άγνωστους πέταξε μολότοφ, πέτρες και χημικά σε άνδρες των ΜΑΤ γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα, ορισμένοι αντιεξουσιαστές έχουν  ανάψει φωτιές σε κάδους ενώ σπάνε και βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Ένταση επικράτησε νωρίτερα και στο κέντρο της Πάτραςμετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, άτομα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πέταξαν μολότοφ και πέτρες στην Ερμού ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδο στην οδό Κορίνθου, σύμφωνα με το tempo24.gr και το cnn.gr.