Ένταξη των προσφύγων μαζί με τη θρησκευτική τους ταυτότητα ζητά ο Πάπας

Ένταξη των προσφύγων μαζί με τη θρησκευτική τους ταυτότητα ζητά ο Πάπας

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να εντάξουν στις κοινωνίες τους τους πρόσφυγες μαζί με τη θρησκευτική ταυτότητά τους, σε μακροσκελή ομιλία που εκφώνησε προς τους διπλωμάτες που είναι διαπιστευμένοι στην Αγία Έδρα.

Η άφιξη μεταναστών πρέπει να ωθήσει την Ευρώπη «να ανακαλύψει εκ νέου τη δική της πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά, ούτως ώστε, συνειδητοποιώντας ξανά τις αξίες της πάνω στις οποίες οικοδομηθηκε, να μπορέσει ταυτόχρονα να διατηρήσει ζωντανή την παράδοσή της και να συνεχίσει να είναι ένας τόπος υποδοχής, ειρήνης και ανάπτυξης», ευχήθηκε ο αργεντινός πάπας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η οικοδόμηση κοινωνιών που να περιλαμβάνουν όλους απαιτεί ως προϋπόθεση μια συνολική κατανόηση του ανθρώπινου προσώπου, το οποίο μπορεί να αισθανθεί αληθινά ευπρόσδεκτο όταν αναγνωρίζεται και γίνεται αποδεκτό σε όλες τις διαστάσεις που αποτελούν την ταυτότητά του, περιλαμβανομένης της θρησκευτικής».

Ο ποντίφικας υπενθύμισε εν παρόδω ότι η Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περιλαμβάνει «το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, που περιλαμβάνει το δικαίωμα στην ελευθερία να αλλάξεις θρησκεία».