
Ένσταση σήμερα για την απόφαση μη αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Ένσταση αναμένεται να καταθέσουν σήμερα οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στον Έβρο και παραμένουν κρατούμενοι εδώ και σχεδόν ένα μήνα στην Αδριανούπολη, κατά της απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης σχετικά με την παράταση της κράτησής τους.
Το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε χθες την παράταση της προφυλάκισης των δύο. Το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης στηρίζεται στο ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν έχουν την απαιτούμενη μόνιμη κατοικία στη χώρα, στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, που επικαλείται δικαστική πηγή, το δικαστήριο ανέφερε ότι «εφόσον οι στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία, μπορεί να τραπούν σε φυγή όταν αφεθούν ελεύθεροι». Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η προβλεπόμενη ποινή για την πράξη τους είναι πέντε χρόνια φυλάκισης.
Παράλληλα, το Anadolu υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται μετά από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη βορειοδυτική Τουρκία, χρησιμοποιώντας εισαγωγικά στη λέξη ακούσια.