Ένα τρένο και μια αυτοκινητοπομπή πυροδοτούν σενάρια ινκόγκνιτο επίσκεψης Κιμ στο Πεκίνο(ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τρένο και μια αυτοκινητοπομπή πυροδοτούν σενάρια ινκόγκνιτο επίσκεψης Κιμ στο Πεκίνο(ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τρένο που ξεκίνησε από τη Βόρεια Κορέα και έφτασε στο Πεκίνο, ήταν αρκετό για να φουντώσουν τα σενάρια περί  επίσκεψης του Κιμ Γιόνγκ Ουν στην κινεζική πρωτεύουσα. Οι φήμες ενισχύθηκαν από μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή που αναχώρησε από οίκημα, όπου συχνά φιλοξενούνται ξένοι ηγέτες, αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας.

Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέπτεται το Πεκίνο, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2011.

Διπλωματικές πηγές στην κνεζική πρωτεύουσα ανέφεραν πως θεωρούν πιθανό ο Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται στην Κίνα, συμπληρώνουν ωστόσο ότι δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Η κυβέρνηση της Κίνας, που δεν έχει ανακοινώσει καμία επίσκεψη αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας,  δεν λογόκρινε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Κιμ βρίσκεται στο Πεκίνο.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Newsis μετέδωσε ότι η Κιμ Γιό Γιόνγκ και ο Κιμ Γιόνγκ Ναμ, από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, επισκέπτονται το Πεκίνο, επικαλούμενο πηγή στην κινεζική πρωτεύουσα την οποία δεν κατονόμασε.

 

Η Νότια Κορέα «παρακολουθεί»

«Τα γεγονότα εκτυλίσσονται με ταχύτητα στην κορεατική χερσόνησο», δήλωσε αξιωματούχος της νοτιοκορεάτικης προεδρίας, την ώρα που δημοσιεύματα θέλουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να πραγματοποιεί μυστική επίσκεψη στην Κίνα.

Επικαλούμενο τρεις πηγές που δεν κατονόμασε, το Bloomberg ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Κιμ επισκέπτεται το Πεκίνο, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2011. Η επίσκεψη, που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, εάν πράγματι βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνεται λίγο καιρό πριν από τις συναντήσεις του Κιμ με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Μουν Τζε-ιν και τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.