Ένα μίλι από την Αριστοτέλους το πλοίο με τα εκρηκτικά (Video)

Ένα μίλι από την Αριστοτέλους το πλοίο με τα εκρηκτικά (Video)

Περίπου ένα ναυτικό μίλι από το κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από το πρωί αγκυροβολημένο αρόδο, το πλοίο «Καπετάν Χρήστος» που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών υλών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το φορτηγό πλοίο «ANDROMEDA» και βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το πλοίο κατέπλευσε το πρωί προερχόμενο από το λιμάνι του Ηρακλείου εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής (έχει εκδοθεί απαγορευτικό).

Για λόγους ασφαλείας, λόγω των σφοδρών βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν στη Θεσσαλονίκη, επιλέχθηκε το πλοίο να μη προσεγγίσει στο λιμάνι και να παραμείνει αγκυροβολημένο αρόδο μέχρι να πέσουν οι άνεμοι.

Έτσι το «Καπετάν Χρήστος» έδεσε αρόδο περίπου ένα ναυτικό μίλι, δηλαδή κάτι περισσότερο από χιλιόμετρο, ανοικτά από την πλατεία Αριστοτέλους, το πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης.

Μόλις πέσει ο καιρός και το πλοίο μπορέσει να καταπλεύσει στο λιμάνι και να δέσει ασφαλώς στην αποβάθρα. Τότε θα αρχίσει η επιχείρηση μεταφοράς του φορτίου με ευθύνη του στρατού, σε στρατόπεδο των Σερρων.